22. okt
Erik Hanstad (H) og Arnfinn Uthus (Sp)
FOTO: Stein Cato Nybakken
 
Uthus og Hanstad var viktigere enn velgerne sine
Elverum Høyres valgløfter varte i ganske nøyaktig 48 timer.Onsdag kveld gikk de vekk fra alle kampsakene sine etter å ha lidd nederlag i valget.

Publisert: 17.sep.2015 09:42
Oppdatert: 17.sep.2015 09:41

Grunnen er at for Høyre er det viktigere å klamre seg fast i posisjoner enn å føre den politikken de for bare to døgn siden ba velgerne om å stemme på.

Det eneste som varer kortere i Elverumspolitikken enn Høyres partiprogram, er Senterpartiets forsikringer. Onsdag morgen var de i avisen og forsikret om at de vil samarbeide med de partiene de har mest til felles med - og slo fast at de står nærmest Arbeiderpartiet politisk. Men onsdag kveld
inngikk Senterpartiet en avtale med Høyre og resten av de borgerlige partiene som tapte valget. Avtalen sier at Høyre fortsetter som ordførerparti og Senterpartiet som varaordførerparti.

Velgernes klare melding ved valget på mandag var at de ønsket et skifte i Elverum. Nå har de i stedet fått nøyaktig det samme som de hadde. For når det kom til stykket, var Uthus og Hanstad viktigere for Uthus og Hanstad enn velgerne deres var.

 Hvis det kommer noen fra Senterpartiet eller Høyre og undrer seg over hvorfor valgdeltagelsen er lav, skal jeg holde opp et speil for dem...

Det positive er at Høyres valgprogram har lidd nederlag, og at de politiske sakene som Ap og Sp var enige om nå får støtte fra de borgerlige, fordi de er tvunget til å kaste bort politikken for å få klamret
seg fast i posisjonene sine. Det negative er at Senterpartiet og høyresiden allerede i neste måned skal i gang med å lage budsjett sammen. Sist gang endte det med kraftige kutt i barnehagebemanningen, voldsom reduksjon i bibliotekets åpningstider, nedleggelse av arbeidstreningstiltak for arbeidsløs ungdom, fjerning av støtten til idretten og en lang rekke andre skadelige kutt.

Dette var trist for oss i Arbeiderpartiet og for alle som har stemt på oss, men vi skal føre vår politikk de neste fire årene uansett. Med over 42 % av velgerne i ryggen vil vi stå opp for gode offentlige
velferdstjenester, anstendige arbeidsforhold, verdig omsorg og et solidarisk lokalsamfunn - uansett hva Senterpartiet og resten av høyresiden i Elverum driver med på bakrommene. Som nyvalgt i kommunestyret ser jeg fram til et godt samarbeid mellom Arbeiderpartiets 14 kommunestyremedlemmer, SVs to og MDGs ene. Sammen er jeg overbevist om at vi skal klare å peke på en samfunnsretning som er langt bedre for Elverum enn den som Senterpartiet og Høyre nå har blitt enige om å fortsette på. De siste fire års resultat fra H/Sp-samarbeidet er ikke akkurat egnet til å imponere særlig mange andre enn Høyre-ordføreren og Sp-varaordføreren selv. 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no