22. okt
ELVERUM KUNSTFORENING: Turid Evang med kunstnernavnet Futurid er årets festspillkunstner på Galleri Nysted.
 
Åpner med kunstutstilling
Åpningen av kunstutstilling hos Elverum Kunstforening på Galleri Nysted 31. juli er det første som skjer under årets Festspillene i Elverum.

Publisert: 30.jun.2015 08:49
Oppdatert: 30.jun.2015 09:21

Elverum: Der åpner kunstneren Futurid, alias Turid Evang fra Våler utstillingen «Trollstemt» med maleri, tegning, collage og grafikk klokka 13.00.

Futurid har jobbet som arkitekt i flere år, men er nå kunstner på heltid. Hennes arbeid omfatter blant annet malerier, kulltegninger, grafikk, collager og installasjoner.

Elverum kunstforenings barnekunstklubb inviterer barn til male- og tegneaktiviteter på Amfi Elverum i festspilltiden til å tegne og male et troll med Futurid. Bildene barna lagerlørdag 1., mandag 3. og lørdag 8. august, blir flyttet til Galleri Nysted og hengt opp der søndag 9. august og kan ses i galleriets åpningstid.

Fem timer senere er det åpningskonsert med Ungdomssymfonikerne og Elverum Mannskor i Terningen Arena og klokken 21.00 er det festspillkro i festsalen i Rådhuset med multimusikeren Stian Carstensen og fire medmusikere.

Norsk Skogmuseum

De to andre festspillutstillingene åpner begge lørdag 1. august. På Norsk Skogmuseum åpnes Alf Christian Hvaring utstilling med litografi og maleri. Spennet i motivene hans er stort, fra absurde situasjoner til vakre, poetiske landskap, personlige enkeltindivider, arkaiske båter og komposisjoner med fugler. Undring og evnen til å bevare de magiske øyeblikkene er temaer som går igjen i mange motiver. Farge og struktur er viktige elementer, og han beveger seg mellom det abstrakte og figurative.

Alf Christian Hvaring fra Oslo er født i 1976 og er utdannet fra Ålesund Kunstskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Hangzhou Art Academy i Kina. Han er medlem av Norske Grafikere og Norske Bildende Kunstnere. Arbeider av ham er kjøpt inn av Fritt Ord, Høgskolen i Hedmark og Mandal kommune med flere. Han har deltatt på utstillinger i blant annet Galleri Norske Grafikere og Kunstnerforbundet.

Utstillingen på Norsk Skogmuseum varer til og med 4. oktober.

Galleri EKG

Hos Pirjo Mursu i Galleri EKG (tidligere Elverum Kunstgalleri) i Hamar, er June Sira, født 1965, festspillutstiller. Hennes kunst omfatter malerier og grafikk. Bildene hennes føyer seg inn i noe som etter hvert har fått mer oppmerksomhet, det nyfigurative maleriet. Siras enkle, men formfullendte og vakre menneskefigurer, ofte plassert inne i et landskapsmotiv, representerer et interessant bidrag.

June Sira bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Chelsea School of Art and Design 1999 – 2000, MA Fine Art og Statens håndverk – og kunstindustrihøyskole Institutt for farge – Hovedfag skulptur 1985–1992.

 
NORSK SKOGMUSEUM: På Norsk Skogmuseum stiller Alf Christian Hvaring ut sine bilder.
GALLERI EKG: Pirjo Mursu i Galleri EKG har June Sira som sin festspillutstiller.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no