22. okt
SATSER HØYT: Elverum Mannskor har gitt seg hen til opera, 16. januar framføres «Helt konge å si nei – en opera om kongens nei, krig og fred og sånn» i Terningen Arena, der dette bildet er tatt.FOTO: STEIN CATO NYBAKKEN
 
Burgundere på krigsstien
Burgunderjakkene starter det nye året med en heidundrende operafest.

Publisert: 26.nov.2015 09:23
Oppdatert: 26.nov.2015 09:43

Elverum: Krig og konge er den burgunderrøde tråden i det som er Elverum Mannskors hittil største satsing, faktisk med et budsjett på 1,3 millioner kroner. Elverum Mannskor står i spissen for en gigantisk operafest og markering i Terningen Arena lørdag 16. januar. Tanken er å skape engasjement rundt den kommende storfilmen «Kongens nei – tre døgn i april», og å spre operakunsten til et nytt og bredere publikum.

Helt konge

Operaforestillingen har fått navnet «Helt konge å si nei – en opera om kongens nei, krig og fred og sånn» , og er satt sammen av kjente operastykker som framføres av både kor, solister og musikere. Alene eller sammen. De klassiske operaene vil møte temaer og dilemmaer som var aktuelle både under 2. verdenskrig og som er det fortsatt.

– Målet er å aktualisere både filmen om aprildagene i Elverum og de klassiske operaene, sier Gunnar Østmo i koret.

Historien strekkes

– Vi kan spørre oss, hvor er den burgunderrøde tråden i historiene om kong Nebukadnesar av Babylon fra Egypt i år 586 før Kristus, tyskernes jakt på kong Haakon og regjeringen i Elverum i aprildagene 1940 og de dilemmaene vi opplever i dag? Finnes det fellesnevnere mellom verdenskjente operaer, norske storfilmer og lokal mannskorsang? Målet vårt med operaforestillingen «Helt konge å si nei – en opera om kongens nei, krig og fred og sånn» er å gi noen svar. Om ikke annet håper Elverum Mannskor å skape engasjement for opera, fest og burgunderrød sangerglede. Også for frihet, demokrati og det gode liv, sier 2. tenoren Gunnar Østmo.

Operaen

Elverum Mannskor har i snart ett år samarbeidet med Den Norske Opera & Ballett. Mannskoret har vært på øvinger i Operaen og blitt instruert av profesjonelle. Nå begynner koret å se enden på ett års sammenhengende øvelse. Det er et stykke operaeventyr som snart skal vise seg fram i Elverum.

Burgunderjakkene spiller for anledningen på lag med det ypperste i sang og musikk. Solister er baryton Espen Langvik og sopran Mariann Fjeld-Solberg fra operaen og kveldens toastmaster er Anders Baasmo Christiansen. Mjøsmusikk vil skape klassisk stemning, mens representanter fra Garden vil bidra med fanfarer og sørge for det høytidelige.

– Og selvsagt vil et uvanlig veltrimmet Elverum Mannskor strutte med sin nye operakunnskap, lover Gunnar Østmo

Billetter

Det er lagt opp til en nyttårsfest for hele byen og to typer billetter er lagt ut; parkett og tribune. På parketten blir det stor middag og god oppvarming til operaforestillingen for 350. 715 billetter er lagt ut i tribunen for operaforestilling. Etter forestillingen skal Elverum storband spille til dans og det blir invitert til fest for alle, også de med billetter i tribunen. Rundt 1.100 billetter ble lagt ut 1. oktober.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
I OPERAEN: 2. tenorene under øving. Fra venstre Per Ove Væråmoen, Peer Jacob Svenkerud, Øystein Aamodt, Helge Næss Rustad, Per Kjelland, Gunnar Østmo, Frode Skjæret og Olaf Johan Thomasgaard.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no