14. okt
belønning: Det er godt med en matbit etter å ha «klatret» opp til Flotsberget. Turen passer derimot for alle.foto: privat
 
Flotsberget på toppen av Elverum
Siste biten opp til Flotsberget i Heradsbygd er bratt, men belønningen blir desto større når du først står på toppen. Her, ca. 600 meter over havet, kan du se utover «sju kirkesogn». Barnas Turlag i Elverum arrangerer tur hit hver høst og mener bestemt dette er Elverums beste friluftssted.

Publisert: 24.sep.2015 10:13
Oppdatert: 24.sep.2015 10:48

Heradsbygd: Du må nok regne med å bli litt svett under jakka innen du når toppen av Flotsberget. Selve gå-turen i fra Flotta er bare snaue to kilometer lang, men det siste partiet er bratt. Derimot ikke krevende. Et nyttig råd er å ta med vann i sekken. Det finnes ingen vannkilde på toppen.

– Den yngste vi har hatt med som har gått hele veien selv, var to år gammel, sier Magnhild Medgard som er leder i Barnas Turlag i Elverum. Så og si hver eneste høst siden foreningen startet i 2010, har de arrangert tur til Flotsberget i Heradsbygd.

– Vi skal dit igjen 18. oktober. Dette er blant de mest populære turene vi har, sier hun.

Barnas Turlag arrangerer turer den tredje søndagen i hver måned og Flotsberget er et selvfølgelig turmål.

Foreningen har omlag 150 medlemmer men det er uansett gratis for alle å være med på tur, forteller Medgard.

– Vi er aktive hele året og har sykkelturer til Stavåsdammen, skiturer på Flishøgda og kveldsmatturer til Damtjernet eller andre steder. Noen ganger er vi innendørs i Terningen Arena og klatrer, forteller hun. Oppslutningen om aktivitetene er også bra.

– Men vi trenger flere turledere. Det har vi brukt for hele tiden, smiler hun.

Hytte og tårn

– Flotsberget er jo lett tilgjengelig for alle som går på beina og et kjempefint sted å gå til om du ønsker deg litt vekk og ut, sier Medgard. Utsikten på toppen er fantastisk og vel verdt innsatsen med å gå opp.

Opprinnelig var Flotsberget bosted for brannvakta om somrene. Du kan kan fremdeles klatre opp i brannvakttårnet om du vil ha enda bedre utsyn over Søndre Elverum.

Den opprinnelige hytta på Flotsberget ble bygget i 1898 og her bodde brannvakta hver eneste sommer fram til 1972. I dag eies den av Elverum kommune og er innredet med både vedovn og kjøkkenutstyr. Hytta ble restaurert i 2010 og ute er det ny utedo og mange sitteplasser. Selvom du kan overnatte i hytta, gjør de færreste det.

2.000 besøkende

Flotsberget er et svært populært turmål for elverumsingene og man anslår at ca. 2.000 personer går opp på toppen hvert år. Selvom du kan overnatte i hytta, gjør de færreste det.

Adkomsten og stiene fra hyttene i Sør-Flotta er merket med blått. Stien er 1,5 kilometer lang og er nylig ryddet og merket påny.

 
bratt: Turen fra Flotta og opp er bratt, men bare 1,5 kilometer lang.
på toppen: Det er god utsikt fra Flotsberget. Jakob Medgard Skår og Hennie Terjesen Andersen hadde ingen problemer med å gå opp.foto: privat
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no