22. okt
KULTURHØST: Kinosjef Mette Kynsveen og kulturhusleder/produsent Ole Kværneng i Elverum kulturhus har mye spennende å tilby i en rikholdig kulturhøst.FOTO: MAY NORDSVEEN
 
Høsten i Kulturhuset
Kriminalkomedie fra Teater Innlandet, Dyrene i Hakkebakke-skogen, førstereis etter krigen og Bjarne Brøndbo er noe av tilbudet i Elverum kulturhus til høsten

Publisert: 28.mai.2015 09:03
Oppdatert: 28.mai.2015 09:16

Elverum: – Resten vil være klart i løpet av de to første ukene i juni, forteller kulturhusleder Ole Kværneng.

– Det legges ut på kommunens nettside etter hvert som alt er klart, sier han.

Det hittil klare programmet starter 1. september. Da spiller Teater Innlandet den amerikanske filmskaperen Alfred Hitchcocks «The 39 Steps». en ellevill kriminalkomedie, som har gått sin seiersgang over hele verden.

Handlingen er lagt til Storbritannia og handler om kjekkasen Richard Hannay, som blir uskyldig anklaget for mord. Det er ikke bare hans egen skjebne som står på spill. Rikets sikkerhet og viktige statshemmeligheter må også reddes.

I den absurde actionkomedien opptrer skumle spioner, brutale bøller, deilige damer, bedårende bønder og utallige andre.

På scenen står Tom Styve, som i 2014 spilte i Øystein Sunde-forestillingen «Det året det var så bratt» og Bjørnson i forestillingen «Dikterhøvdingen, Sten Bjørge Skaslien Hansrud, Peder Opstad og Cornelia Børnick. Regien er ved Ivar Tindberg.

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Mandag 21. september spilles Thorbjørn Egners tradisjonsrike mesterverk, «Dyrene i Hakkebakkeskogen» i full produksjon. Klatremus og alle vennene hans, Mikkel rev, Morten Skogmus, Bestemor Skogmus, Bakergutten, bjørner og stabbursmus, pinnsvin, Harepus og Klatremus.

Om de kanskje ikke er enige om alt mulig, er de alle med når de må redde Brumlemann fra å bli solgt til sirkus. Bamsens fødselsdag feires også i forestillingen, som varer om lag en time og tre kvarter.

Førstereis etter krigen

Onsdag 30. september gir skuespilleren Helge Jordal et tilbakeblikk på årene etter andre verdenskrig i den kritikerroste forestillingen «Førstereis».

Jordal har spilt forestillingen for utsolgte hus på Den Nationale Scene i Bergen, og deretter langs kysten før han har «tatt landevegen fatt» med denne delen av vår historie.

Forestillingen handler om guttehjemsbarnet Martin som rømmer til sjøs og skildrer opplevelsene hans og livet om bord. «Førstereis» tar utgangspunkt i den store sjøfartstiden i Norge etter andre verdenskrig, en epoke da redningen for mange unge menn lå i muligheten til å dra til sjøs.

Ingen mjuke fiolina

Hoppet fra ramsalt hav til Bjarne Brøndbos forestilling «Ingen mjuke fiolina» 7. oktober.

Han er mest kjent som frontfigur i D.D.E., men har flere strenger å spille på, både som skuespiller på Trøndelag teater og tolker av andres viser og salmer.

Med plateutgivelsen «Salmer på ville veier» viste Brøndbo at han er i stand til å vekke følelser hos publikum og nå ut til hjertene deres.

Både platen og kirketurneene i etterkant fikk strålende mottakelse av presse og publikum. Det samme gjorde kirketurneene i etterkant.

Noen sanger i den norske sangboka har slått rot i den norske folkesjela, sanger som har vokst ut av den sammenhengen de opprinnelig var skrevet i og inn i hode og hjerte til folk i alle leirer. Noen av disse sangene vil Brøndbo presentere sammen med noen «nestensalmer» i en nær og intim enmannsforestilling.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no