22. okt
4G OVER «ALT» I ELVERUM: Telia dekker i dag 96 prosent av arealet i Elverum med 4G-signaler. Dekningssjef i Telia Norge, Tommy Johansen, forteller at det jobbes med å få opp flere basestasjoner i Elverum. (Foto: Telia)
 
- Det er allerede full 4G-dekning i Elverum
Den store krigen om å ha best mobilnett i Norge har rast siden Telia (den gang NetCom) ble tildelt konsesjon for mobiltelefoni i 1991. Den gang var det GSM 900 som ble bygget ut, nå er det 4G eller LTE som det også heter.

Publisert: 14.jun.2016 16:00
Oppdatert: 14.jun.2016 15:58

Tidligere har vi skrevet om at Telenor nå lover 4G-dekning til 99.9 prosent av elverumsingene. Dekningssjef i Telia, Tommy Johansen, sier at Elverum allerede har full 4G-dekning.

- For Elverums del så er det gode nyheter for mobilglade elverumsinger. Vi har vært tidlig ute med utbyggingen av 4G i Elverum. Så per dags dato så er samtlige av våre 15 basestasjoner i Elverum oppgradert til 4G, sier Tommy Johansen.

99.2 prosent

Telia er derfor ferdig med oppgraderingen til 4G på eksisterende sendere de har i Elverum kommune, og med det så gir de 4G til 99.2 prosent av befolkningen.

- Jeg har sett litt på dekningen i Elverum. Og kommunen er veldig heldig med dekningen fra oss. Vi ser at Elverum har ganske bra dekning og høyere enn landsgjennomsnittet. 99.2 prosent av befolkningen vil ha 4G-utendørsdekning hjemme hos seg der de bor, og 96 prosent av landarealet av Elverum har 4G dekning, sier Tommy Johansen.

Med det, så vil de ha 0.7 prosentpoeng mindre befolkningsdekning og 0.5 prosentpoeng mindre arealdekning enn hovedkonkurrenten Telenor. Men Telenor oppnår ikke denne dekningen før juni 2017. Telia har allerede denne dekning sier Johansen.

- Vi er nå ferdig med å oppgradere vårt eksisterende sendernett, og vi jobber nå med å bygge og sette opp nye basestasjoner som vil gi mer dekning og bedre kapasitet, sier Tommy Johansen, dekningssjef i Telia Norge.

Nye basestasjoner

I fremtiden vil det bli bedre dekning og kapasitet i Elverum, det lover Johansen.

- Det er jo allerede 99.2 prosent av innbyggerne i Elverum som har 4G-dekning fra Telia, men dekning er bare et parameter for opplevelsen for kundene. Kapasitet er en viktig faktor, og innendørsdekning er også en, sier dekningssjefen.

Han kan fortelle at sjøl om arbeidet med å oppgradere det eksisterende sendernettet er ferdigstilt, så slutter ikke arbeidet der. Allerede nå jobbes det med å sette opp nye sendepunkter og basestasjoner som vil gi bedre dekning og større kapasitet i nettet.

- Vi jobber nå med å sette opp tre nye basestasjoner. En basestasjon skal settes opp på Øknsa nord, som vil bedre dekningen på riksveg 3 og boligområdene rundt. Det bygges en ny basestasjon på Grindalsmoen, som vil gi bedre innendørsdekning på næringsområdet og boligene ved riksveg 3. I tillegg vil det settes opp en basestasjon på Budor. Sjøl om den er i Løten, vil den også dekke noe inn i Elverum, sier Tommy Johansen.

Kåret til det beste mobilnettet

Nettstedet Tek.no utførte for litt siden Norges største dekningstest på mobilnett. Der trakk Telia det lengste strået og vant dekningskampen mot Telenor.

- Vi hadde faktisk bedre dekning enn Telenor, og det beviser at det arbeidet vi har holdt på med de siste årene faktisk virker. Vi har som mål å ha 4G på alle våre 2G-stasjoner innen 2017 er omme, sier Tommy Johansen.

Det er gjort mye og investert mye penger i utbygging av 4G, og i hele Hedmark fylke har Telia nå 25 arbeider pågående for å utvikle dekningen sin.

4G+

I likhet med hovedkonkurrenten, så bygger også Telia ut 4G+. I Elverum er det sju av totalt 15 «siter» eller sendere, som har 4G+. Alle disse er i Leiret.

- Vi har bygget ut 4G+ og satt det i drift i Leiret og sentrum av Elverum. Der har vi sju basestasjoner som har 4G+, sier Tommy Johansen, dekningssjef i Telia Norge.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no