14. nov
DEMONSTRERER: Knut Arne Gjems er leder i NJFF Hedmark, og er selv en ivrig jeger. Han ønsker ikke å bo i et ulvereservat, og engasjerer seg sterkt i saken om den avlyste ulvejakta. (Foto: Privat).
 
- Folk tar seg fri fra jobb for å bli med
Onsdag settes det opp busser fra store deler av Hedmark til Oslo for å demonstrere mot den avlyste ulvejakta. Knut Arne Gjems i NJFF forteller at folk har tatt seg fri fra jobb, og han tror på et stort oppbud i hovedstaden.

Publisert: 02.jan.2017 11:45
Oppdatert: 02.jan.2017 11:45

Som kjent gjorde klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) helomvending før jul, og satte foten ned for den nært forestående ulvejakta i Hedmark. Debatten har rast på sosiale medier gjennom julehøytiden, og et stort antall Høyre-medlemmer har meldt seg ut av partiet som følge av det svært overraskende vedtaket.

Onsdag mobiliseres det til stor demonstasjon i hovedstaden. Knut Arne Gjems i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er én av mange som lar seg engasjere.

- Vi synes det er viktig å markere at vi ikke er fornøyd med at Stortingets vilje ikke følges. Det har vært en demokratisk prosess i juni der Stortinget vedtok et bestandsmål, og det skulle åpnes for lovlig lisensjakt. Så stopper Helgesen jakta etter en juridisk vurdering. Dette er vi uenig i, og dette er feil fremgangsmåte av departementet. Derfor mobiliserer vi til demonstrasjon nå, sier Gjems.

VIL GJØRE INNTRYKK

Gjems er ikke i tvil om at markeringen i hovedstaden vil gjøre inntrykk på politikerne.

- Jeg tror dette vil bidra til at de skjønner saken gjør noe med folk. Dette politiske spillet betyr noe for folks livskvalitet, og det kommer til å bli mye folk med til Oslo, sier Gjems.

Så langt er det kjent at ni busser settes opp fra Hedmark og Oppland, og i tillegg kommer det en del folk med fly fra Trøndelag for å nevne noe.

Selv om mange raser over Helgesens helomvending er det også mange som jubler. Det overrasker heller ikke Gjems.

- Ulven gir sterke følelser, og mange er fornøyde med at jakta er avlyst. Men ulven har vært fredet her i landet i 40 år, og konfliktnivået begynner å bli sterkt. Vi ønsker ikke å bo i et ulvereservat, sier Gjems.

FOLK TAR SEG FRI

At demonstrasjonen arrangeres en virkedag i starten av januar tror ikke Gjems vil by på problemer.

- Mange har tatt seg fri fra jobb for å bli med. Det sier litt om hvor viktig denne saken er for folk, og at vi vil ha en ryddig ulveforvaltning. Helgesens beslutning rett før jul gjør at mange ser på dette som et narrespill, og nå må vi vise hva vi mener om beslutningen, sier Gjems.

Protestaksjonen starter foran Stortinget klokka 12.30 onsdag, før de oppmøtte går i samlet flokk til miljø- og klimadepartementet. Her vil blant annet Vidar Helgesen gi en kort redegjørelse av departementets vedtak 20. desember i fjor.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no