14. nov
FIBER: Fiber er en av teknologiene som kan gi bygdene i Elverum høyhastighetsbredbånd. Heidi Nordermoen, service og IKT sjef i Elverum kommune håper at så mange som mulig registerer sin interesse for bedre bredbånd på bygdene.
 
- Nå starter kartleggingen av bredbåndstilbudet for fullt
Elverum Kommune har i snart to måneder jobbet for å få inn registreringer på hvor det på bygdene i kommunen er størst behov for bedre bredbånd. Fristen for å registrere sin interesse for bedre bredbånd går ut fredag 20. januar.

Publisert: 20.jan.2017 11:32
Oppdatert: 20.jan.2017 17:32

Service- og IKT sjef i Elverum kommune, Heidi Nordermoen, forteller til iElverum at de har fått inn litt over 1.000 registreringer fra bygdene.

- Men vi vet at det er flere husstander enn 1.000 på bygdene i Elverum, så vi skulle ønsket oss flere registreringer. Jeg synes allikevel at vi har sett en stor interesse rundt dette, og det viser også alle oppslagene i mediene at det er også, sier Heidi Nordermoen.

Hun viser til flere avisartikler både på iElverum.no og i Østlendingen.

- Flere har vist stor interesse rundt dette. Til sammen er det nå 19 forskjellige kontaktpersoner på bygdene i Elverum, og det viser en stor interesse, sier Nordermoen.

Kartleggingen starter nå

Fristen for å registrere sin husstand går ut fredag 20. januar, og over helga vil kommunen for fult starte kartleggingsarbeidet og jobbe inn mot en søknad om bredbåndsmidler fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM).

- Det datagrunnlaget som kontaktpersonene i bygdene og privatpersoner har registrert de siste ukene, skal vi nå gjennomgå og analysere. Vi kartlegger nå hvor det er størst interesse og hvilke husstander som har muligheter for bedre bredbånd. I første omgang er det fastboende husstander vi er på utkikk etter, da det er dette som skal føres inn i en søknad til NKOM, sier Heidi Nordermoen.

Fristen er satt for at kommunen nå skal komme igang med kartleggingsarbeidet og gjøre klart dette til en søknad om midler for å bygge ut bedre bredbånd på bygdene i Elverum.

Stort behov

Service- og IKT sjefen ser at det er et stort behov for bedre internett-tilkobling på bygdene, og derfor er dette arbeidet som nå har blitt gjort ganske viktig.

- Ja det synes jeg. Vi ser stadig flere og flere som sliter med hastighet og stabilitet på nettet, og derfor for eksempel ikke kan ha hjemmekontor, sier Heidi Nordermoen.

Sørskogbygda og Heradsbygd STØRST

Når vi spør hvilket område eller bygd som har størst interesse for bedre nett-tilkobling svarer Nordermoen slik:

- Ser vi på størst prosentandel av innbyggerne, så er nok Sørskogbygda og Heradsbygda de stedene som har størst interesse. I Sørskogbygda har representantene kommunen har kontakt med, gjort en fenomenal jobb og gått rundt i nabolaget og registrert så og si alle rundt Sørskogbygda skole og kirka. I Heradsbygd fikk vi mange registreringer da vi hadde informasjonsmøte om idrettshall i Søndre Elverum tidligere i uka, forteller Heidi Nordermoen.

Men om man ikke har fått registrert seg innen fristen, møtes du ikke med en lukket dør.

- Nei, vi ser jo at det potensielt er mange flere på bygdene som ønsker bedre bredbånd, men fristen er satt for at vi kan starte for fult med kartleggingsarbeidet. Så kommer det noen i ettertid og ønsker å være registrert, så får vi til det, smiler Nordermoen.

Ønsker levende bygdesamfunn

I Elverum kommunes delplan står det skrevet at de ønsker å ha tre levende bygdesamfunn. Det er Sørskogbygda, Hernes og Heradsbygda. Og med dette arbeidet håper kommunen nettopp på levende bygdesamfunn.

- Vi vet at god og stabil Internett-tilgang er viktig for mange, og vi ønsker at vi opprettholder gode bygdesamfunn i Elverum. Derfor ønsker vi godt nett også på bygdene, slik at det blir like tilbud på bygda som i sentrumsnære områder, avslutter Heidi Nordermoen.

Registreringen har foregått på Elverum kommunes hjemmesider.

HER KAN DU REGISTRERE DEG

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no