14. nov
ELVIS: Elverum ligger over fylkesgjennomsnittet når det kommer til antall elever som fullfører videregående skole.
 
Flere fullfører videregående opplæring
71,9 prosent av elevene fra Elverum kommune, som startet videregående opplæring i 2010, hadde fullført opplæringen fem år senere. Det opplyser Hedmark Fylkeskommune til iElverum.

Publisert: 05.sep.2016 13:58
Oppdatert: 05.sep.2016 13:58

Av elevene fra Elverum som startet på videregående skole i 2010, er det 71,9 prosent som har fullført og bestått opplæringen fem år senere. Det opplyser Hedmark fylkeskommune.

Tallene omfatter både de som har fullført opplæringen på normert tid, og de som har fullført utover den normerte tiden.

Økning siden 2008

– Dette er selvfølgelig veldig gledelige tall, fordi de representerer en utvikling i positiv retning, sier Ole Frode Mikkelsgård, som er rektor på Elverum videregående skole.  

Tallene fra fylkeskommunen viser at antall elverumsinger som fullfører videregående opplæring har økt. For eksempel var det 66,4 prosent av de som startet opp i 2008 som hadde fullført opplæringen fem år senere.  

– De aller fleste elverumselevene starter hos oss på Elverum videregående skole, men det er også noen som velger å starte på andre videregående skoler. Hele Hedmark har hatt en positiv utvikling når det gjelder gjennomføring de siste åra, sier Mikkelsgård. 

Flere fullførte i Hele fylket

Av de som starta på videregående i Hedmark i 2010 er det totalt 70,6 prosent som hadde fullført fem år senere. Når det kommer til kullet som startet i 2008, så hadde 67,9 prosent fullført fem år etter.

Elverum har dermed hatt en større økning i antall personer som har fullført videregående opplæring, enn det hele fylket har under ett.

– Vi tror grunnen til den positive utviklingen handler om to ting. Det ene er at vi har satset på skolemiljøet og at elevene skal trives best mulig. Det andre er det som går på undervisningen og at læringsmiljøet skal være best mulig, sier Mikkelsgård.

Han forteller videre at Elverum videregående skole følger med på en årlig statistikk, der de ser samme gode resultatutvikling som fylkeskommunen nå melder om.

Fremdeles mye å gå på

Selv om rektoren er veldig fornøyd med utviklingen, mener han at de fremdeles har veldig mye å gå på.

– Vi har bestemt oss for å ha tre satsingsområder fremover, som ligger i utviklingsplanen vår. Det handler om å være tett på elevene, og gi rask hjelp til de som trenger det. Det andre er dette med kvalitet i undervisningen, som er viktig for at elevene skal være motiverte, komme på skolen og greie å gjøre det bra, sier han.

Det siste handler om tilpasset opplæring, hvor spesielt dette med yrkesretting av fellesfagene har vært noe hele fylkeskommunen har jobbet med de siste årene.

– Dette er noe vi har veldig tro på, og vi kommer til å fortsette med det på ELVIS fremover også, sier Mikkelsgård.   

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLAD: Rektor på Elverum videregående skole, Ole Frode Mikkelsgård, synes det er gledelig at flere gjennomfører videregående opplæring.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no