17. nov
LAV LEDIGHET: Ifølge Nav er fortsatt arbeidsledigheten i Elverum lav.
 
Arbeidsledigheten i Elverum er fortsatt lav
Ved utgangen av desember var det 222 personer som var helt arbeidsledige her i Elverum. Det er en nedgang på 50 personer sammenlignet med januar i fjor.

Publisert: 03.feb.2017 12:17
Oppdatert: 03.feb.2017 12:17

Dette tilsvarer 2.1 prosent av den totale arbeidsstyrken her i Elverum. Sett mot desember, er det en oppgang på 0.3 prosentpoeng fra forrige måned. Ledigheten i antall personer har gått opp med hele 27 personer.

Fortsatt lavt på fylkesnivå

De ferske ledighetstallene fra NAV viser at Hedmark har ved utgangen av januar 2017 en arbeidsledighet på 2.158 personer som er helt arbeidsledige i fylket. Dette tilsvarer 2.2 prosent av arbeidsstyrken i fylket.

Men det er en nedgang på 16 prosent sett mot januar 2016. 403 flere personer har kommet i jobb sett mot januar for ett år siden.

Sammenlignet med samme måned i fjor hadde Hedmark en nedgang i bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, på hele 15 prosent. Også den sesongjusterte ledigheten sank i januar måned, melder NAV i en pressemelding.

Store forskjeller i ledigheten i kommunene

I januar hadde Alvdal lavest ledighet i fylket med 0,3 prosent, mens Våler hadde høyest med 3,3 prosent. Størst nedgang i ledigheten i forhold til i januar i fjor hadde Alvdal med 64 prosent. Også i Trysil er det registrert en lav ledighet.

- Nå har turistsesongen kommet ordentlig i gang i Trysil som derfor kan skilte med en ledighet på bare 1,8 prosent, sier fylkesdirektør i NAV, Bjørn Lien.

Stor nedgang i ledigheten innen flere yrkesgrupper

Det var lavere ledighet innen alle yrkesgrupper bortsett fra én i forhold til i samme måned i fjor. Flest ledige var det innen butikk- og salgsarbeid, industriarbeid og bygg og anlegg med henholdsvis 275, 274 og 272 helt ledige arbeidssøkere.

- Alle disse store yrkesgruppene hadde imidlertid en betydelig prosentvis nedgang i ledigheten sammenlignet med januar i fjor, påpeker Lien.

Stor tilgang på ledige stillinger

I Hedmark var det i januar måned en tilgang på hele 1 051 ledige stillinger. Dette er 29 prosent flere stillinger enn i samme måned i fjor. Helse, pleie og omsorg stod for fire av 10 av disse stillingene. Halvparten av stillingene befant seg på Hedmarken.

- På grunn av den hittil milde og snøfattige vinteren her i Hedmark er det mange nye ledige stillinger innen en stor og viktig yrkesgruppe som bygg og anlegg også, sier Lien.

I Elverum var det ved utgangen av januar tilgang på 81 ledige stillinger. Noe som er 40 prosent minde ledige stillinger enn for ett år siden. Men fra desember 2016 til januar 2017 har antall ledige stillinger økt fra 25 til 81 ledige stillinger.

Utviklingen fremover

I NAV Hedmarks arbeidsmarkedsprognose for 2017 er det anslått at det vil bli en liten nedgang i den gjennomsnittlige ledigheten i fylket.

- Med bakgrunn i den positive ledighetsutviklingen i 2016, har vi prognosert med en gjennomsnittlig ledighet i 2017 på 2,1 prosent. Dette er 0,1 prosentpoeng lavere enn i 2016, sier fyleksdirektør i NAV, Bjørn Lien.

I prognosen for landet er det antatt en tilsvarende nedgang i ledigheten.

- Vi har begrunnet våre vurderinger med at næringene i Hedmark er noe mindre konjunkturutsatte på kort sikt enn næringene i en del andre fylker. Dessuten har vi et godt arbeidsmarked i fylket vårt, og tilgangen på ledige stillinger er stor. Vi tror derfor at den positive utviklingen i Hedmark vil fortsette, avslutter fylkesdirektør Bjørn Lien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no