21. okt
OPPGITT: Arild Martinsen er oppgitt over den feilinformasjonen de store radiokanalene driver med når de sier at FM-nettet slukkes. Nå har han fått en DAB-radio av NRK for sitt brennende engasjement rundt overgangen fra FM til DAB for rikskanalene.
 
Arild omfavner lokalradioen
NRK stengte sine FM-signaler 26. april. Mange har tatt til orde for at det var et feil valg. Én av de mest ivrigste på sosiale medier, er Arild Martinsen fra Elverum.

Publisert: 05.mai.2017 15:23
Oppdatert: 05.mai.2017 15:31

Han har gått såpass langt at han sendte meldinger til NRK Hedmark og Oppland via deres Facebook-side. Og, han fikk svar.

- Jeg reagerer på måten NRK har markedsført DAB og deres overgang fra FM til det nye radionettet. Det har virket som de har unnlatt å snakke om lokalradio, sier Arild Martinsen.

Det er en kjent sak at lokalradio fortsatt vil sende på FM, minst til 31. desember 2021. Martinsen mener at dette ikke har kommet godt nok frem i markedsføringen fra statskanalen.

- Jeg er vel ikke en høylytt DAB-motstander, for jeg kan godt høre på DAB. Men det jeg reagerer på at den rette informasjonen ikke har kommet ut. For de fleste annonsene som har vært rundt DAB, så sies det at FM slukkes. Det er jo ikke riktig, sier Arild Martinsen.

Og, han har helt rett. For det er ikke snakk om at det ikke vil være lyd på FM-nettet også etter 16. juni, da P4 og Radio Norge har slått av sine FM-sendere. Redaktør i HedmarksRadioene AS, Bjørn-Martin Brandett, har i en rekke artikler både på ielverum.no, men også andre steder, gått hardt ut mot markedsføringen av DAB.

Fikk radio for engasjementet

- Lokaradioen vil fortsatt kjøre på FM-nettet, og da føler jeg at det er feilaktig av de store å si at det blir stille på FM-nettet. Jeg har uttykt meg mye via Facebook, såpass mye at NRK har sett hva jeg skrev på nettstedet, og etter en lang samtale via Messenger (chatteprogram på Facebook) så fikk jeg en DAB-radio av NRK Hedmark og Oppland fordi jeg viste så mye engasjement, sier Arild Martinsen, og viser frem sin nye DAB-radio.

Martinsen synes det er rart at lytterne skal tvinges over på en ny plattform, og det til manges store protest.

- Jeg synes det er rart at Norge skal være et foregangsland når det gjelder dette. For når store deler av Europa sitter på gjerdet og venter, skal Norge være det landet som prøver det uprøvde prosjektet. Har vi blitt en «storerbror» og vet vi best? Jeg vet ikke, sier Martinsen.

Blir fort dyrt

Arild Martinsen skjønner ikke hvordan han skulle få byttet ut alle radioapparatene sine.

- Jeg føler at det blir et klassespørsmål. Jeg kan bare snakke for meg sjøl, men jeg ble arbeidsledig for en liten stund tilbake. Så jeg har ikke økonomi til å kjøpe meg mange nye radioer. Også kan jeg tenke meg at minstepensjonistene sliter, når de skal bytte alle de gode gamle radioene sine. Det kan bli mange mange tusen kroner, sier Arild Martinsen oppgitt.

Nå fremover blir det bare lokalradio på elverumsingen.

- Jeg bodde en del år i Sverige, og der betydde lokalradioen mye mer i samfunnet enn her i Norge. Men når vi er mye ute og kjører så går det i ElverumsRadioen. Så for oss blir det nå bare lokalradio når vi skal høre på radio, avslutter Arild Martinsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no