22. okt
KLAR FOR CUPFEST: Elverum møter Vålerenga på Ullevaal stadion torsdag kveld, og Tore Fossum gleder seg.
 
Cupen er ren bonus for Elverum
Torsdag klokka 18.30 spilles 4. runde i NM mellom Vålerenga og Elverum fotball på Ullevaal stadion. 6 busser med supportere er på vei, og hele klubben gleder seg stort til cupfesten.

Publisert: 10.aug.2017 10:52
Oppdatert: 10.aug.2017 10:52

For første gang i klubbens historie, har altså Elverum fotball kommet til 4. runde i NM. Det viser at klubben har tatt store steg de siste årene, og «cup er cup», «ballen er rund» osv, men Vålerenga er selvfølgelig store favoritter på sin hjemmebane.

Det er stort for Elverum fotball å være i 4. runde i NM.

- Vi har jo brutt barrièrer før og vi, så det det vil si, er at Elverum fotball er i voldsom utvikling på å komme seg opp i det gode selskap. Det er morsomt for oss som driver med dette, at vi får sånne type kamper. Vi får ta det for det det er, vi har også viktige kamper som kommer bare noen få dager etterpå. Men akkurat nå er det selvsagt full fokus på å slå Vålerenga i cupen, forteller Tore Fossum, Elverum-trener.

- vi må være veldig gode

Alt er mulig i fotball, og Vålerenga har alt å tape, mens Elverum har alt å vinne.

- Det er jo denne type kamper som er enkle for en trener, vi er «underdog» og de vi møter har alt å tape. Det er ikke motivasjon vi skal bruke mye på tid på spillemøtet før kampen kan du si! Men vi må være gode, vi må være veldig gode, og kanskje enda litt bedre enn det, hvis vi skal ha en sjanse til å vinne. Hvis de senker seg litt, og vi hever oss litt, så blir det jevnt. Og ofte blir det jo det i cupen, så får vi se hva som skjer utover kvelden, smiler Fossum.

Elverum kommer fra en meget bra taktisk gjennomført bortekamp mot Tromsdalen søndag kveld.

- Vi må være gode defensivt, det er det ingen tvil om. Det gjelder jo hver eneste kamp vi spiller, så det blir ingen forskjell fra hverdagen. Vålerenga har sikkert studert oss også, så får vi se hvordan kampen starter. Vi ønsker jo å være med i kampen, så da må vi ha ballen også, vi skal ikke bare stå å ta i mot, sier Fossum.

Det er absolutt muligheter til å vinne, Vålerenga har ikke imponert så langt i cupen. I 1. runde slo de Gran 8-0 på bortebane, 2. runde endte med seier på straffer borte mot Kråkerøy og i 3. runde slo de Ørn Horten 1-0 etter ekstraomganger, også det på bortebane. 

- vi har lyst til å vise oss fram

Elverum slo Flisa fotball 6-0 på bortebane i 1. runde, det ble 1-0 på bortebane mot Grorud i 2. runde, mens i 3. runde slo de ut Bodø/Glimt på straffer, også det på bortebane.

- Det er jo dette som er moro med fotball, det spiller ingen rolle om de har «100 millioner» mer i budsjett enn oss, når vi spiller 11 mot 11 ute på banen, kan vi helt klart slå Vålerenga. Vi er offensive, positive og har lyst til å vise oss fram, så får vi se, smiler Fossum.

Vålerenga har kanskje ikke imponert så mange i årets sesong i Eliteserien, men i utgangspunktet skal det jo være forskjell på lagene.

- Det skal jo det, det er jo forskjell på OBOS-ligaen og Eliteserien, men i èn enkelt kamp kan vi utjevne forskjellen. Vålerenga har ikke akkurat vært dårlige heller da, de tapte vel sin første kamp på et par måneder nå mot Strømsgodset. Det er ikke akkurat noe dårlig fotballag vi møter, og vi møter de på deres egen hjemmebane. Det blir en tøff kamp! De hadde nesten et «B-preget» lag mot Godset, men det de kommer med nå, er i alle fall et toppet lag. Vi får prøvd oss mot et kjempegodt lag, så jeg håper at gutta tar vare på den muligheten, sier Fossum.

- cup er ren bonus

Mens hver eneste kamp i OBOS-ligaen er en kamp om poeng for å overleve, så er cupen en ren bonus for Elverum.

- Ja, cup er bonus for oss. Det er morsomme kamper for gutta, nå får vi sett nivået på Eliteserien. Det har jeg egentlig ønsket siden jeg kom til klubben, og har prøvd å få treningskamper mot Eliteseriemotstand på vinteren, men det har vært veldig vanskelig. Nå får vi en kamp som betyr noe for et Eliteserielag, og det er midt i blinken og vi gleder oss, avslutter Tore Fossum.

Onsdag kveld ble kvartfinalene trukket, og med seier mot Vålerenga, venter Rosenborg på Lerkendal for Tore Fossum og Elverum.

Slik spilles kvartfinalene: 

Lillestrøm  -  Stabæk/Aalesund 
Molde - Kristiansund
Rosenborg -  Vålerenga/Elverum
Mjøndalen - Sarpsborg 08

Kampene spilles siste helgen i august.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no