17. okt
SERIEMESTER: Elverum håndball damer ble torsdag forrige uke seriemestere i tredje divisjon, to kamper før slutt. Trener Stein Johannesen (liggenden til venstre) er stolt over jentene og ser frem til opprykk eller kvalikk.
 
Elverum damer K3 er seriemestere
Det ble stormende jubel og masse latter på Elverum håndball damers trening torsdag i forrige uke. Da fikk de nemlig beskjeden de har ventet lenge på. De ble seriemestere i tredje divisjon!

Publisert: 11.apr.2016 16:13
Oppdatert: 11.apr.2016 16:13

På en video man kan se på facebooksidene til Elverum håndball damer, er det tydelig at jentene ble veldig glade da de fikk beskjed om at de er seriemestere i tredje divisjon, to kamper før sesongen er over.

Trener Stein Johannesen er stolt over prestasjonene jentene har fått til denne sesongen, og er spent på utfallet i andre divisjon. Skulle Follo rykke opp til første divisjon, rykker Elverum direkte opp i andre divisjon. Skulle ikke Follo rykke opp til første divisjon, blir det kvalikk for Elverum.

Spesielt

Trener Johannesen kan medele at det var spesielt å få beskjeden på en vanlig trening og ikke på en kamp.

- Det var en rar måte å få beskjed på. Beskjeden fikk vi på en vanlig trening torsdag i forrige uke. Så det var en litt rar måte å få beskjeden på, sier Stein Johannesen.

Nå føler han at det endelig er godt å lykkes.

- Det er ekstra moro når man ser på arbeidet vi har gjort. Det startet i 2013 hvor alle sa at det ikke gikk an å få til damehåndball i Elverum. Men det har vært en god prosess og gjennomføringen har vært bra. I fjor fikk vi ett poeng for lite til å rykke opp, nå i år får vi det til, sier Stein Johannesen.

Opprykk eller kvalikk

Med seriemesterskapet i boks er det nå klart for en spennende sesongavslutning. Det er ikke sikkert at Elverum rykker direkte opp i andre divisjon, eller om de må ut i en kvalifiseringsrunde.

- Det store spørsmålet avgjøres av en ting. Rykker Follo opp blir det direkte oppfykk for oss. Rykker ikke Follo opp, da blir det kvalikk, sier Johannesen og legger til:

- Med to kamper igjen av sesongen, og usikkerheten rundt opprykket så må vi virkelig jobbe inn mot en eventuell kvalikk, sier Johannesen.

Befrielse og lettelse

Det var mye som lå i lufta da jentene og trenerapparatet fikk beskjeden om seriemesterskapet. Både glede, befielse, lettelse, tårer og latter.

- Det ligger en video ute på facebook hvor jentene viser sine følelser. Men det meste vi føler er vel en lettelse. Vi har ikke siden vi rykket opp fra fjerde divisjon så har vi ikke spilt én kamp som ikke har betydd noe. Vi har ikke spilt en kamp som vi ikke måtte ha vunnet, sier Stein Johannesen.

Nå er fokuset en eventuelt kvalikk, og derfor skal de nå trene hardt og bruke de to siste serierundene godt.

- Ettersom vi ikke vet om vi rykker direkte opp eller ikke så får seiersfesten vente. Nå må vi bare trene og bruke tiden godt. Det er det de andre lagene gjør, så vi må gjøre de samme som de, avslutter Johannesen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no