15. nov
UVGJORT: Elverum Håndball Herrer berger uavgjort 24-24 mot TATRAN Presov etter et feilskjær i sitt nestsiste angrep. Med det har Elverum tatt tre av totalt fire mulige poeng mot det Slovenske laget.
 
Elverum Håndball Herrer er historiske
Med uavgjort, 24-24 mot TATRAN Presov hjemme i Terningen Arena søndag 4. desember, så er Elverum Håndball Herrer nok en gang historiske.

Publisert: 05.des.2016 01:09
Oppdatert: 05.des.2016 01:09

Aldri før har noe Norsk herrelag i håndball tatt åtte poeng i gruppespillet i Champions League. Men det har Elverum nå gjort. De har til og med tangert sin egen prestasjon fra i fjor, å ta sju poeng i gruppespillet. Elverum var første gang med i Champions League sesongen 2014/2015. Da var det sju år siden et klubblag fra Norge hadde deltatt i Champions League.

Nå har håndballgutta fra skogen gjort det igjen. Men i år i en tøffere gruppe enn i fjor. Eneste laget som ble med Elverum inn i årets gruppe fra i fjor er Metalurg fra Skopje. De har overlistet Elverum i to kamper, men ellers har Elverum virkelig bitt fra seg i årets Champions League.

God start

Før kamp kunne trener Michael Apelgren fortelle at det kom til å bli en jevn kamp, og at det ikke var noen av lagene som kom til å stikke av. Det fikk han delvis rett i. For det var Elverum og Tine Poklar som åpnet ballet. Fra det første kastet til det siste, var det Elverum som var best. Ikke bare fordi undertegnede holder med Elverum, men de var virkelig best.

Problemene kom først da Elverum ble slitne. Det så man spesielt i 2. omgang hvor de samme spillerne som hadde spilt 1. omgang, begynte å «henge» litt etter. Også Apelgren kan være enig i at spillerne ble slitne på slutten. Men han fremhever det at Elverum hentet seg inn etter å ha ligget to mål bak 10 minutter før slutt, som det beste i kampen.

- Det at vi henter oss inn etter å ligge bak med to mål 10 minutter før slutt, og igjen så viser vi at vi er på nivået med lag fult med landslagsspillere. Vi ble nok litt slitne på slutten og det virket som om det skulle tippe TATRAN Presovs veg. Men det vi gjør de siste fem minuttene, det viser at vi har en god moral, sier Michael Apelgren.

Skuffet

André Lindboe satte inn hele 10 mål i søndagens kamp mot TATRAN Presov. Sjøl med 10 mål så er ikke det noen trøst for Lindboe.

- Nå er jeg skuffa, veldig skuffa. Vi hadde muligheten til å ta kampen, og jeg synes vi er bedre enn TATRAN Presov i store deler av kampen. De er flinke og kjemper seg inn igjen og leder også noen ganger i kampen. Jeg føler at det er litt min egen feil at vi slipper inn det siste målet til Presov, men vi får ta med oss dette poenget og konstatere at vi er bedre enn i fjor, sier André Lindboe.

I det siste angrepet til Elverum hadde de igjen rundt 50 sekunder på klokka. Da tok Michael Apelgren «timeout» og gir beskjed om at Tamas Ivancsik skal servere en flyver til Tine Poklar, men alt gikk ikke etter planen.

- TATRAN Presov leser spillet vårt, og er der da Tine får flyveren fra Tamas. Da får de skutt på åpent mål og scorer. Det er ødeleggende, men sånn er det jo, sier André Lindboe etter kampslutt.

Målet til Elverum Håndball Herrer var å ta flere poeng i gruppespillet enn de gjorde i fjor. Det har de nå oppnådd og Lindboe sier at spillerne har utviklet seg siden i fjor.

- Vi sa jo det da vi fikk se hvem som var i gruppe med oss, at denne gruppa er vanskeligere enn den vi var i forrige sesong. Men at vi nå klarer å ta flere poeng i å, viser bare at vi har utviklet oss. Det er moro å se at vi hele tiden tar nye steg, og at vi får utbytte av arbeidet vi legger ned hver eneste dag, sier André Lindboe.

57 i redningsprosent

Denne sesongen har Morten Nergaard stått som en levende vegg for Elverum Håndball Herrer, og han har tidligere denne sesongen vært litt for ydmyk og vil ikke skryte for mye. Men søndag var talen litt annerledes.

- 1. omgangen er over all forventning og hva man kan forvente. Det er jo sinnsykt bra om jeg får lov til å si det sjøl. Jeg hadde 57 i redningsprosent, noe som er helt fantastisk. Utover i 2. omgang faller nok den noe, men jeg synes dette var veldig bra, sier Morten Nergaard.

Og det skal undertegnede være med på å skrive under på. Morten Nergaard har virkelig stått opp denne sesongen og varter opp med redninger i verdensklasse!

Nergaard er ikke veldig skuffet, men han synses at man bør se hele sesongen under ett, at Elverum er bedre denne sesongen.

- Vi må være fornøyde med sesongen så langt og jeg synes det har vært veldig bra. Målet vårt var å få flere poeng enn i fjor, det har vi klart, sier Morten Nergaard med et smil rundt munnen.

- Jeg er fantastisk stolt

Elverumtrener Michael Apelgren oppsummerer denne sesongen i Champions League som fantastisk for Elverum. I alle kampene har det vært jevnt mellom lagene, og det viser mye mener svensken.

- Når vi summerer det vi har gjort i Europa i høst, så må jeg si at jeg er veldig stolt over laget. Med litt mer flyt hadde vi hatt flere poeng. Hver uke er vi med å kjemper om poengene. Det gjør vi i alle kamper, og det har vært veldig jevnt i denne gruppen. Vi drar for å møte Montpellier, de russiske mesterne, de slovakiske mesterne, vi møter nummer to i Spania og kjempet om å komme videre fra gruppespillet. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, men jeg er så utrulig stolt av laget og det vi har fått til denne sesongen, sier Michael Apelgren.

Forrige sesong tok Elverum sju poeng i Champions League. Nå har de åtte, og har muligheten for å ta to poeng til mot Montpellier i den siste kampen i den gjeveste ligaen denne sesongen. Så gjenstår det å se om Elverum møter junior-utgaven av Montpellier i februar.

- Dessverre er nok ikke ungdommene til Montpellier så dumme heller. Så jeg tror ikke det blir noe enklere av den grunn, sier Michael Apelgren.

Halden hjemme

Neste kamp er onsdag 7. desember. Da er det Halden som gjester Terningen Arena. Kan Elverum Håndball Herrer ta sin 10. strake seier i GRUNDIGligaen? Det får vi svar på da kampen blåses i gang onsdag klokka 18.30.

 
Fakta
  • Champions League, runde 9.
  • Elverum - TATRAN Presov 24-24 (10-9)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (2), Torbjørn Eide, Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik, Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (10), Jonas Burud (1), Håkon Ekren (3), Tine Poklar (4)
  • Tilskuere: 1.412
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no