17. nov
STOLTHET: Joda, sjøl om BHK har "stolthet" som sitt slagord, var det vel så passende for Elverum Håndball Herrer under kveldens kamp.
 
Elverum Håndball herrer videre i sluttspillet
Etter en kamp som startet heller midt på treet for Elverum, så tok de seg sammen og fikk uavgjort både til pause og full tid. Det måtte ekstraomganger til for å få en avgjørelse!

Publisert: 20.apr.2016 20:26
Oppdatert: 21.apr.2016 10:23

Kampbildet var snudd helt på hodet i forhold til kampen i Terningen Arena på søndag. I kveld var det Bodø som hadde målvaktsredningene og Elverum som lakk som ei sil i andre enden.

Etter en sjokkåpning av Bodø stod det 5-1 etter fem minutter av kampen. Elverum tok seg sammen, og jaget Bodø hele vegen. Og til pause så hadde Elverum hentet inn Bodø og gikk til pause med 14-14.

Tøff kamp

Det måtte ekstraomganger til for å kunne utrope en vinner. For i starten av andre omgang startet akkurat som førte. Noe som resulterte i at Elverum lå fem mål bak, seks minutter ut i andre omgang. Men etter en stund jevnet spille seg ut, og Elverum knappet innpå. Bare minutter før slutt gikk Elverum opp i ledelsen, for første gang i kampen. Elverum hadde flere muligheter for å avgjøre, men Henrik Bettum stod godt i Bodø målet. 

Elverum gjorde det noe spennende på slutten, og bare sekunder før slutt satte Nikolay Mehl inn et trickeskudd. Da stod det tre sekunder igjen på klokka. Stillinga var 31-31 og Bodø gikk i angrep. Fløyta gikk og kampen gikk ut i ekstraomganger. 

Elverum tok overtaket i første ekstraomgang og vant den med 0-2. Men i andre ekstraomgang så våknet også Bodø. Og bare sekunder før slutt kom Stig-Tore Moen Nilsen på et gjennombrudd. Helt alene med Morten Nergaard. Morten reddet oppe høyre. Tamas Ivancsik satte et straffekast i mål i andre enden, før Bodø rushet opp i angrep og skjøt lite utenfor til høyre for Morgen Nergaard. Da var seieren et faktum. Elverum vant 34-35 etter ekstraomganger.

Deilig

Gutta var helt enige i at seieren var deilig. Sjøl om den satt langt inne, så ga de aldri opp. Og i sluttminuttene av andre ekstraomgang kokte det virkelig i Bodø Spektrum. André Lindboe var etter kampen i ekstase.

- Dette var helt sinnsykt. Virkelig godt å kunne dra det i land til slutt. Vi spiller ingen god kamp i kveld. Men det blir ikke som kampen på søndag. Jeg synes vi viser styrke ved å dra dette i land, sier André Lindboe.

Han får støtte av trener Michael Apelgren.

- Dette var en heftig kamp! Det er helt sjukt og kjempemoro. Det er liksom bare herlig håndball fra to lag som kjemper. Også har vi litt flaks mot slutten, men vi vant, sier Michael Apelgren.

«grymt»

Det var en kamp som Elverum varierte med sine prestasjoner. Og det er noe Michael Apelgren er enig i.

- Det er en heftig håndballkamp. Nå står vi der i semifinalene og det er kjempemoro. Men, jeg synes vi spilte dårlig i første omgang. I pausa tenkte vi at når vi kom til uavgjort 14-14 til pause, så var det positivt for oss. Det er jo ikke sånn at det alltid flyter vår vei, sier Apelgren og legger til:

- I løpet av uka har mange kommet bort til oss og sagt at vi kunne gjort det litt mer spennende i Terningen Arena på søndag. Nå fikk de iallfall spenning, kanskje litt vel mye, sier Apelgren.

Treneren er stolt av gutta og prestasjonene de viste i Bodø onsdag kveld.

- Det er «grymt» at gutta tar frem det de har, det gjør at vi vinner. Nei, dette var en «grym» og kul kamp, avslutter Michael Apelgren.

Kampfakta

Bodø HK - Elverum 34-35 (e.e.o.)

Elverum vant 2-0 i kamper, best av tre.

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Erik Toft, Petter Øverby 3, Aleksander Børresen 2, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 7, Tamas Ivancsik 12, Andre Lindboe 4, Luka Mitrovic 4, Steffen Stegavik 3.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no