17. okt
GOD TURNERNING: Elverum Håndball Herrer utførte intet mindre enn et mirakel da de vant 32-31 over Montpellier fra Frankrike i forrige Champions League-sesong. Søndag måtte de se seg slått av franskmennene i EuroTournoi. (Arkivbilde: Leif Tore Surén)
 
Elverum Håndball setter fotspor i Europa
Under turneringen «EuroTournoi» i Strasbourg i Frankrike helgen 24. til 27. august satte virkelig Elverum Håndball Herrer en «støkk» i de deltakende lagene og endte opp på en flott andreplass i turneringen.

Publisert: 31.aug.2017 18:00
Oppdatert: 31.aug.2017 18:00

Elverum Håndball Herrer ble invitert til den prestisjetunge turneringen «EuroTournoi» i Frankrike. En turnering med lag som Chambéry, Chekhovskie Medvedi Zagreb, La Rioja og Montpellier deltok fikk Elverum virkelig testet sin form bare en uke før seriestart.

For mange elverumsinger og håndballfans var det kanskje ingen overraskelse at det var nettopp Elverum som gikk til finale, sammen med forrige sesongs Champions League-motstander, Montpellier.

Trener Michael Apelgren er glad for prestasjonene, men turneringen har også en bakside.

- Vi er veldig stolte av det vi klarte å prestere i helga. Vi kom til finale og kom foran lag som Zagreb, Chekhovskie Medvedi og Chambéry. Det er vel en ting vi ikke trodde vi kom til å gjøre, sier Michael Apelgren og legger til:

- Om jeg skal ta det negative med denne turneringen er at vi ble veldig slitne. Noe som har gått ut over treningene denne uka. Vi håper nå at vi kan komme opp igjen på et godt nivå på treningene. For det er viktig at vi blir for fornøyde med denne turneringen. For søndag er det alvor i cupen, sier Apelgren.

Fikk mange svar

Den svenske treneren fikk allikevel en del svar før årets sesong virkelig drar igang søndag 4. september. Men han ser fortsatt at det er noe arbeid igjen før han er fornøyd.

- De fremste svarene vi fikk var at det vi jobber med fungerer også på så høyt nivå som det var i denne turneringen. Det var moro å se, men også det å se at de nye spillerne som ikke har møtt slik motstand før klarte det veldig bra. De viste at det ikke var noe rart å møte verdensstjerner på håndballbanen. Det er flere av de nye spillerne vi har fått som er spillere som kan bli store stjerner på sikt. Da er det moro å se at de spillerne står opp og tar ansvar, sier Michael Apelgren.

Nå tenker han mest på håndballkampen søndag mot Herulf Moss i tredje runde i cupen. 

I det siste har han fått mange gode tilbakemeldinger på prestasjonene laget gjorde i Frankrike.

- Det som blir viktig nå fremover, sjøl om vi er fornøyde og folk klapper oss på skuldra og sier at dette er bra, er å se fremover. Det som skjer nå er at vi kommer til å se på disse kampene vi hadde i EuroTournoi og se hva vi kan gjøre bedre og hva vi gjorde bra. Dette tar vi med oss videre i sesongen, avslutter Apelgren.

 
Fakta

      EuroTournoi de Strasbourg

  • Elverum - Zagreb - 28-28
  • Elverum - Chambéry (24-23)
  • Elverum - Montpellier (25-30 (finale))
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no