17. nov
FORNØYD TRENER: Endelig klare for 4. runde i NM, for første gang i klubbens historie. Ikke rart trener Tore Fossum er blid!
 
Elverum møter Vålerenga på Ullevål i 4. runde, Fossum godt fornøyd!
Elverum ble historiske onsdag kveld, ved å slå ut Bodø/Glimt - på straffer - i cupens 3. runde. Klubben har aldri vært i 4. runde tidligere, og nå er det klart at det blir bortekamp nr. 4 på rad - mot selveste Vålerenga på Ullevål 9. august!

Publisert: 31.mai.2017 23:32
Oppdatert: 31.mai.2017 23:32

Etter en kamp som varierte med flere opp- og nedturer, endte det heldigvis med avansement for Elverum. Det var mange helter på Aspmyra onsdag kveld, men Amor Layouni og Carlos Moggia med scoringer i henholdsvis 2. omgang og 2. ekstraomgang må nevnes. I tillegg keeper Fredrik Tervaniemi som hadde flere klasseredninger i kampen, og ble avgjørende med strafferedning. Simen Simenstad fikk æren av å sende Elverum videre med sitt straffespark. Og det ble helt elleville scener fra bortelaget, mens Bodø/Glimt gikk slukøret i garderoben!

Elverum-trener Tore Fossum var heller ikke spesielt misfornøyd på telefon etter kampen.

- Jeg tenker først og fremst at denne gjengen nå er historiske, det er første gangen klubben er i 4. runde. I tillegg gjør vi en vannvittig god prestasjon i forhold til det mentale, ettersom vi får utligning i mot 4 minutter på overtid. Og vi får en ny trøkk i 1. ekstraomgang, men vi kommer tilbake igjen og i tillegg klarer vi å vinne straffekonkurransen! En helt utrolig god prestasjon av gutta, spesielt på ei veldig vanskelig bortebane her på Aspmyra, sier en meget fornøyd Fossum.

- viktig å restituere godt!

Det ble en lang kveld, med både ekstraomganger og straffekonkurranse. 

- Det blir jo litt «ris bak speilet» ettersom vi skal til Jerv i Grimstad på søndag. Jerv skulle egentlig spilt sin cupkamp på torsdag, men denne har blitt flyttet. Nå er det viktig at vi restituerer så godt som mulig, så skal vi være klare for Jerv, smiler Fossum.

Selv om det ble en lang kveld, endte det tross alt bra og det gjør det nok enklere å ta turen til Grimstad med avansement og ikke tap etter straffer.

- Absolutt, dette gir jo energi. Men det er noen fysiske lover som gjelder, og gutta har gravd godt ned i underetasjen i kveld, forklarer Fossum.

Elverum har brutt mange barrierer siden Tore Fossum tok over som trener.

- Først tok vi knekken på HamKam-«spøkelset» som hang over oss, og det har egentlig bare fortsatt etter det. Det er veldig morsomt å være med på dette prosjektet! Det er en utrolig bra gjeng å jobbe med, disse gutta går «all in» for klubben, sier en stolt Elverum-trener.

- fornøyde med vålerenga

Det er god stemning i bakgrunnen på telefonen fra Bodø.

- Vi hadde trekningen av neste runde på høyttaler i minibussen tilbake til hotellet, og det var helt tyst inntil vi fikk høre at det ble Vålerenga i neste runde! Da holdt bussen på å velte, og det så ut som en russebuss, ler Fossum.

Vålerenga er en attraktiv motstander og reiseavstanden er heller ikke avskrekkende.

- Det er et lag vi absolutt kan slå, og det er et lag som klinger litt. Da det ble NOK en bortekamp, så er det helt ok med Vålerenga og Elverumsfolk kan ta turen til Oslo. Heldigvis er ikke kampen før i august, for nå har det vært mange kamper - og det sliter jo også litt psykisk på oss. Nå er søndagens bortekamp mot Jerv den siste i en veldig tøff mai måned, fra neste uke blir det noen normale uker framover, sier Fossum.

Med så mange kamper med få dager i mellom, blir det utfordringer med treningskvaliteten.

- Vi har vel ikke gjort ei real fotballtrening på 3 uker, men det er jo likt for alle på dette nivået. Det er litt uvant for oss, men det ser jo ut som vi har truffet bra. Ikke minst på den mentale biten, du skal spille kamp, du skal «nulle ut» kampen etterpå, og komme i gang til ny kamp igjen - med kort tid i mellom, forklarer Fossum.

- fair trekning denne gangen

Det eneste lille skår i gleden på en slik kveld, må vel være at det hadde vært enda bedre med hjemmekamp på Elverum stadion mot Vålerenga.

- Ja, selvfølgelig hadde det vært moro da vi først har kommet oss til 4. runde. Men DENNE gangen var det en rettferdig trekning, så da er det greit. Cupfinalen går uansett ikke på Elverum stadion, så da får vi øve på Ullevål, ler Fossum.

Det ble også en liten feiring på hotellet etter kampen.

- Det blir nok en liten øl ja, max to - jeg var litt snill i dag, sier en meget glad og fornøyd Tore Fossum.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLADE GUTTER: Bak Robin Hjelmeseth og Marius Hagen. Foran Magnus Pedersen, Stian Simenstad og Fredrik Tervaniemi (FOTO: Fredrik Tervaniemi).
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no