17. okt
40-TALLSFEST: Elverum storband inviterer deg til 40-tallsfest torsdag. Anne-Beate Stenstøen oppfordrer alle til å møte opp i tidsriktige klær.
 
Elverum Storband varmer opp til filmpremiere
Torsdag 22. september inviterer Elverum Storband inn til en 40-tallskveld i Festsalen på Elverum rådhus.

Publisert: 20.sep.2016 01:11
Oppdatert: 20.sep.2016 01:11

Filmen «Kongens Nei» er viktig i elverumsammenheng. Dette ville storbandet vise med å arrangere en konsert som et «vorspiel» til ære for filmen.

- 40-tallskvelden henger selvsagt sammen med Norgespremieren på «Kongens Nei». Vi tenkte at ettersom filmen er spilt inn i Elverum, med statister fra Elverum. Så måtte vi gjøre noe, og noe er å arrangere en festkveld med musikk fra 40-tallet, sier Anne-Beate Stenstøen.

Stenstøen håper nå at mange tar turen til festsalen i rådhuset torsdag kveld.

- Vi håper jo at ettersom filmen er spilt inn i Elverum så håper vi at også elverumsingene er like interesserte i en festkveld, sier Anne-Beate Stenstøen.

Gode klassikere

Hun kan fortelle at Elverum Storband, som vanligvis ikke er et klassisk storband også kommer til å ha gode låter fra 30-. 40- og 50-tallet.

- 30- og 40.-tallet er storhetstiden for storbandene. Vi har Glen Miller og Tommy Dorsey blant annet fra den tiden. Men vi i Elverum Storband er ikke et klassisk storband, vi er mer et partyband. Og tankene bak denne konserten og festkvelden er at vi skal spille den klassiske storband-musikken. Det blir kjempemoro, sier Anne-Beate Stenstøen.

tidsriktig kledning

Under torsdagens festkveld så skal man tilbake i tid. Hele opplegget er at man skal skru tiden tilbake til 40-tallet, med riktig kledning, mat og musikk. Så til og med storbandet skal være tidsriktig kledd.

- Vi stiller selvsagt kledd som et storband fra 40-tallet. Riktig nok var det ikke kvinner i storbandene den gangen, med unntak av vokalisten. Men herrene stiller i sort og hvitt med sløyfe, og vi kvinnene stiller i 40-tallskjoler. Vokalisten vår har bestilt kjole fra USA, slik at det skal bli tidsriktig, smiler Anne-Beate Stenstøen.

Musikkstilen på 40-tallet er nærmeste som i dag. Det skal kunne gå an å danse etter låtene, men musikken er godt tonet ned.

- Musikken som ble spilt og danset etter på 40-tallet er rett og slett dansemusikk. Og det er kanskje det som folk forbinder storband med i dag. Den mest kjente låta av alle er det Glen Miller som har, og det er In The Mood. Men Lili Marlen ble spilt av begge sidene under krigen, sier Anne-Beate Stenstøen.

Hun oppfordrer nå alle til å komme på 40-tallsfesten i tidsriktig bekledning.

- Jeg skjønner jo at ikke alle har en garderobe med 40-tallsklær i kjelleren. Men prøv å finne noe som kunne ha blitt brukt på 40-tallet, oppfordrer Stenstøen.

Mat

Under torsdagens festkveld blir det også servert tidsriktig mat og drikke.

- Gransjøberget viltkjøkken stiller opp med tidsriktig suppe, så det vil bli servert krigssuppe denne kvelde, sier Anne-Beate Stenstøen.

- Hvordan smaker en suppe som ble laget for vel 76 år siden?

- Det vet jeg ikke, men alt som Gransjøberget lager smaker godt. Så jeg regner med at det kommer til å bli en god krigssuppe, smiler Stenstøen.

Før festkvelden inviteres det til rådhusplassen hvor det skal foregå litt av hvert.

- Fra rundt 18.15 skal vi ha en utstilling med veteranbiler fra 40-tallet. Vi har vært så heldige at Elverum Janitsjarkorps og Elverum barne- og ungdomskorps vil spille litt for oss. Så jeg ønsker alle velkommen til det store vorspielet før norgespremieren på filmen «Kongens nei», avslutter Anne-Beate Stenstøen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no