23. okt
JUBELGUTTA: Elverum fotball feiret opprykket med 5-0 seier borte mot Gjøvik-Lyn.
 
En jubelsesong er over
Selv om ikke opprykket var formelt klar før langt utpå høsten, var Elverum "nesten klare" for opprykk allerede til sommerferien.

Publisert: 26.okt.2016 11:38
Oppdatert: 25.okt.2016 22:44

Elverum fotball hadde en kjempestart på sesongen, og det skulle gå nesten 11 kamper før det første baklengsmålet kom. Det kom på overtid i kamp 11 borte mot Nybergsund, i juni:

- Det har vært en helt utrolig reise for oss. Det er artig å tenke tilbake til starten av sesongen, ikke taper vi, ikke slipper vi inn mål heller. Det er en helt vannvittig prestasjon og det var vel ingen som hadde forventet det, tror jeg. Det er det jeg husker tilbake til med stor glede, vi var bare et "maskineri" som feide over alt og alle. Vi ledet soleklart til sommerferien, og fram til da var det jo en helt magisk reise for oss. Vi kan vel si at sesongen var "litt bedre enn forventet", smiler daglig leder Per Steinar Krogsæter. 

Målsetningen før sesongen var litt delte:

- Jeg føler at vi som jobber her, og gutta som spilte, hadde en klar ambisjon om opprykk. Men klubben hadde en strategi om å ligge i toppen, og være klare når opprykket kom. Men jeg så på gutta på trening i vinter, og også på Tore Fossum, at det "lyste" opprykk i øya på hele gjengen! Vi lå så godt an allerede til sommeren, at det hadde vært "tjenesteforsømmelse" å ikke starte jobben med planlegging av et opprykk. Vi ledet jo med 10 poeng til ferien, og ingen ting tydet på at vi skulle bli noe dårligere heller. Styret satte da ned 4-5 arbeidsgrupper, som da jobbet med de ulike lisenskriteriene. Det handlet ikke om å være arrogant, men vi måtte bare være ydmyke og bli klare til neste nivå, forteller Krogsæter. 

feirer litt hver dag!

Selv etter at opprykket mer eller mindre var klart, holdt Elverum et imponerende høyt nivå resten av sesongen:

- Ja, det er ikke "lett" å lede med 10 poeng heller. Alle forventer at du SKAL vinne, og alle lag har lyst til å slå serielederen. Jeg synes gutta har løst det på en forbilledlig måte, de har stått på fullt ut hele veien og ikke sluppet seg nedpå. All skryt til spillerne,trenere og støtteapparat, de har virkelig gjort en topp jobb, skryter Krogsæter. 

Selve opprykket ble endelig klart med 5-0 seier borte mot Gjøvik-Lyn:

- Det var en god "utløsning" ja. Vi hadde ventet på den endelige bekreftelsen, og da vi altså vant 5-0 på Gjøvik, ja da tok det av på ordentlig! Vi festet godt, og feiret et opprykk som et opprykk skal feires! Egentlig har vel ikke jubelrusen helt lagt seg ennå heller, vi suger på karamellen fortsatt vi, og vi koser oss hver dag. Det er en tilfredsstillende følelse at vi har lykkes og den gode følelsen tar vi med oss videre inn i forberedelsene inn mot neste sesong. Jeg kjenner at vi feirer litt hver dag, og gleder oss til neste steg, ler en fornøyd daglig leder. 

Statistikken forteller egentlig det meste om årets jubelsesong:

Av 26 spilte kamper ble det 20 seire, 4 uavgjorte og 2 tap. Målforskjellen ble 68 - 13. Elverum scoret flest og slapp inn klart færrest. Hjemme på Elverum stadion ble det 12 seire av 13 mulige, kun uavgjort mot Hønefoss "ødelegger" en perfekt hjemmestatistikk. 

Vi gleder oss allerede til fortsettelsen neste sesong, da i OBOS-ligaen! 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRAVEL MANN: Daglig leder Per Steinar Krogsæter, har mye som skal på plass før OBOS-ligaen starter i april 2017.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no