14. nov
LAV LEDIGHET: NAV Hedmark kan melde om fortsatt lav arbeidsledighet i Elverum. Men også i fylket forøvrig synker arbeidsledigheten.
 
Fortsatt lav arbeidsledighet i Elverum
NAV Hedmark slapp 3. juni ledighetstallene for fylket. Arbeidsledigheten går nedover både for fylket og for Elverum. Elverum har lavere ledighet enn mange andre kommuner i fylket, men har noe økt ledighet sett mot mai i fjor.

Publisert: 03.jun.2016 14:04
Oppdatert: 03.jun.2016 12:45

Elverum har nå en ledighet på 2,3 prosent av den totale arbeidsstyrken i kommunen. Det er en liten oppgang på 14 personer sett mot samme tidsrom i fjor. Men fortsatt har Elverum en veldig lav ledighet sett mot fylket.

Elverum som kommune har en liten økning i antallet arbeidsledige fra mai 2015 til mai 2016. 14 flere er arbeidsledige fra i fjor til i år. Dette utgjør en økning på seks prosent, noe som ser mye ut, men som i realiteten ikke er veldig mye.

Lav ledighet også i fylket

Hedmark fylket har en veldig lav arbeidsledighet. Og faktisk så er Hedmark det fylket i landet som har hatt en størst tilbakegang på antall arbeidsledige i prosentpoeng. Fylkesdirektør i NAV, Bjørn Lien, er godt fornøyd med tallene.

- En reduksjon i ledigheten på 11 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, er best i landet, sier fylkesdirektør Bjørn Lien. 

Den sesongjusterte arbeidsledigheten viser nok en gang en fallende ledighet i forhold til forrige måned. Det største bidraget til den lave registrerte ledigheten i fylket er den store nedgangen i region Hedmarken og region Glåmdal. Her var ledigheten i mai henholdsvis 13 og 17 prosent lavere enn i mai i fjor, skriver NAV Hedmark i en pressemelding.

Lavere ledighet innen de fleste yrkesgrupper

Det var lavere ledighet innen alle yrkesgruppene så nær som to i forhold til samme måned i fjor. Flest arbeidsledige var det innen industriarbeid med 287 personer. Dette er likevel ni prosent lavere enn i samme måned i fjor.

- Det som kan være bekymringsfullt, er at det innen denne yrkesgruppen var en økning i antall personer som har gått lenge ledige, samtidig som det er færre langtidsledige generelt i fylket, påpeker fylkesdirektøren.

Serviceyrker og annet arbeid er en av yrkesgruppene der ledigheten var høyere denne måneden enn i samme måned året før. Økningen var på fem prosent.

Økning i antall nye ledige stillinger

I Hedmark var det i mai måned en tilgang på 854 ledige stillinger. Dette er 22 prosent flere stillinger sammenlignet med samme måned i fjor. Flest stillinger var det innen helse, pleie og omsorg med 235 stillinger. Mange skoler skal ansette nye lærere til nytt skoleår starter. Derfor var det også denne måneden mange nye ledige stillinger innen undervisning.

- Med en så god stillingstilgang i eget fylke burde det være gode muligheter til å skaffe seg en jobb uten for lang pendlervei for dem som er arbeidsledige, avslutter Lien.

Elverum har i øyeblikket 57 ledige stillinger. En nedgang på åtte prosent fra samme tid i fjor.

Permitterte

I siste pressemelding fra NAV Hedmark, finner vi at 95 personer er delvis eller helt permitterte fra sine jobber. 

Den totale arbeidsledigheten for Hedmark har gått ned fra forrige måned. Fra april 2016 til mai 2016 gikk det fra 2,3 prosent til 2,1 prosent helt arbeidsledige i fylket, melder NAV Hedmark i pressemeldinga.

Også i Elverum har arbeidsledigheten gått ned fra forrige måned. April 2016 hadde Elverum 2,7 prosent arbeidsledighet, mens mai 2016 var denne sunket til 2,3 prosent.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no