22. okt
VANT: Elverum Håndball Herrer vant en nervepirrende thriller av en kamp torsdag kveld. Her blokka Tine Poklar et skudd fra ØIF Arendal.
 
Håndballdramatikk på sitt beste
Elverum Håndball Herrer visste utrolig godt hvordan de skulle lage dramatikk i den andre sluttspillfinalen mot ØIF Arendal torsdag kveld. En kamp som startet og avsluttet jevnt fra begge lag, og det måtte til ekstraomganger for å avgjøre kampen.

Publisert: 19.mai.2017 00:14
Oppdatert: 19.mai.2017 00:13

Det ble dramatikk og en thriller uten sidestykke. Begge lag fulgte hverandre jevnt gjennom hele kampen. På det meste ledet ØIF Arendal med fire mål, 14-10 noe som også var pauseresultatet. For Elverum slet litt i angrep i 1. omgang. Men det ble rettet til gangs i 2. omgang.

Vitamininnsprøytningen gjorde at Elverum vant til slutt, etter fire omganger 30-29.

Hva som egentlig skjedde i 2. omgang er ikke godt å vite, men ifølge Erik Toft skal gutta ha gitt 110 prosent.

- I 2. omgang starter vi fantastisk, og jeg tror det bare er at alle gutta gjør så godt de kan og enda litt til, sier en tydelig glad elverumspiller.

Sjefen sjøl, Michael Apelgren, var også fornøyd med kampen.

- Det var en riktig god kamp og seier. Men denne seieren betyr egentlig ingenting, for det er på søndag at vi skal vinne og nå settes alt av krefter inn mot den kampen, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi sa på forhånd at vi skulle forstyrre gullfesten til Arendal, noe vi også gjorde. Og nå er vi klare til søndagens kamp i Terningen Arena, sier Apelgren.

Jakter en ny revansje

Sjøl om Elverum Håndball Herrer tok en revansje mot ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi, så skal Elverum nok en gang revansjere et tap, denne gang i Terningen Arena.

- I det store og det hele har vi jaktet en revansje, og vi har tatt en del av den i kveld. Men nå jakter vi en ny revansje i Terningen Arena der de slo oss forrige søndag. Det skal de ikke gjøre neste søndag, sier Michael Apelgren.

For det var et helt annet lag som kom inn i 2. omgang enn det vi hadde sett av Elverum i 1. omgang. Apelgren skryter av spillerne om hvordan de tar til seg alvorligheten.

- Det er så herlig å se at vi kommer ut på banen og kjører på. I kveld gjaldt det å sprøyte inn den rette energien i spillergruppa i pausa. Det føler jeg at vi klarte, og spillerne er flinke til å spre den rette følelsen og energien, sier Apelgren.

Den svenske treneren erkjenner at han var litt nervøs til tider under kampen.

- I sluttsekundene var jeg nok litt nervøs, men det er ikke noe rart. Nå venter Terningen Arena og 2.500 tilskuere, advarer Michael Apelgren.

Fornøyde spillere

Alle spillerne smilte bredere enn en firefelts motorveg etter torsdagens seier i Arendal. Spesielt fornøyd var Erik Toft, som for nå har spilt sin siste bortekamp for Elverum.

- Det er helt fantastisk at vi vinner her nede. Det er ikke mye som topper en seier slik som denne. Nerver og drama hele kampen igjennom, sier Erik Toft.

Han mener at Elverum holdt godt med laget fra Sørlandet, men at Arendal hadde det beste utgangspunktet etter pause. Men så satte Elverum inn sjettegiret.

- Vi kjente litt på hvordan det var å ligge bak med fire mål, slik Arendal gjorde i Terningen sist gang. For vi tettet igjen luken med en gang, og i 2. omgang steppet vi opp litt ekstra, sier Erik Toft. 

Søndag avgjøres sluttspillet

Søndag spilles den tredje og avgjørende sluttspillfinalen i Terningen Arena. Billettene ble sluppet torsdag kveld, og allerede har det vært et hardkjør for å få billetter. Såpass interesse var det rundt billettene at ebillett gikk ned noen minutter torsdag kveld.

Markedsansvarlig i Elverum Håndball Herrer, Kalle Björkman, sier til ElverumsRadioen at han ikke kan forstå noe om det ikke blir 2.500 tilskuere i Terningen Arena søndag 21. mai klokka 18.00.

 
Fakta

    Andre finalekamp i sluttspillet

  • ØIF Arendal - Elverum 30-29 (14-10)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Aleksander Børresen (3), Tamas Ivancsik (8), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (2), Erik Toft (4), Jonas Burud, Tine Poklar (2), Josef Pujol (7)
  • Tilskuere: 2.500
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no