22. okt
FULL PARK: Barnekretsturnstevnet i Elverum trakk over 560 deltakere og ledere fra turnklubber i Hedmark til Elvarheimsparken i helga. (Foto: Privat)
 
Hjul og salto – fra morgen til kveld
De satt ikke mye stille. Det var aktivitet fra morgen til kveld da over 560 turnere og ledere fra turnklubber i Hedmark var samlet til Barnekretsturnstevnet i Elverum i helga.

Publisert: 30.mai.2017 16:11
Oppdatert: 30.mai.2017 16:11

Elverum turn arrangerte årest Barnekretsturnstevne, det 75. i rekken. Første stevne ble arrangert allerede i 1937 sammen med Oppland fylke. Mye har sikkert forandret seg siden starten, men turnglede, gymlek og troen på at fysisk aktivitet gjennom turnaktivitet er viktig – uansett idrett eller for videre oppvekst, ligger fortsatt i bunn. Gjennom helgen fikk vi oppleve nettopp dette.  

Det ble et langt tog gjennom Elverums gater da turnere samlet seg til skramletog, lørdag. Det har blitt en tradisjon, og viser virkelig at det er aktive barn og unge som driver med turn. Noen var mer å se på henda enn på bena i toget.

Stor åpning

I Elvarheimparken var det åpning ved Heidi Irene Hornsletten, stevneleder for arrangementet i Elverum. Hun presenterte noe av det som er turn anno 2017. En tropp fra Kongsvinger IL Turn viste både luftige svev og doble og triple saltoer.

Cheerleading og tricing har blitt en del av turnaktivitetene. Eirik Thingstad Lundstein, som blant annet har verdensrekord i baklengs salto med vekter, viste fram noen av løftene og triksene som denne gjengen får til, og konkurranseturnjentene fra Elverum viste fram en ballett.

På Restvoldjordet var det så duket for basismesterskapet. Hele 15 lag var påmeldt og banen som skulle forseres var både variert og teknisk utfordrende, slik en hinderløype for å vise basisferdighet skal være. Ikke bare fikk de øvd fysiske ferdigheter, men også minnet. I starten av løypa fikk lagene se fire kort, lagt i en spesiell rekkefølge. Dette skulle de memorere og legge på samme måte i slutten av løypa. Utfordrende når du skal både klatre og balansere i mellomtida.

Elverum på tredje plass

Under helgas arrangement, var det Hamar IL Turn som vant basismesterskapet, Nes tok andreplassen mens Elverum fikk en flott tredje plass.

Elverumshallen var omgjort til restaurant for anledningen og lasagne fra Siris gikk ned på høykant, før ungene tok bena fatt og gikk til Terningen Arena for enda mer turning. Andre slappet av med en film på ungdomsskolen. Siden det er 75 gang barnekretsturnstevne arrangeres ble det også holdt bursdagsfest. Elverums aller lengste kakebord ble kanskje dekket denne kvelden.

Søndag var stevnedagen og høydepunktet alle klubbene hadde øvd og trent for ei god stund. Da viste de fram sitt show. Det var tema både fra strandlivet, filmverdenen og verdensrommet. Det var stor kreativitet og show som viser bredden i turmiljøene i Hedmark.

Fra Elverum stilte over 90 unger i alderen seks til 17 år. De hadde satt sammen et show med tema verdensrommet, og ungene var kledd ut som rare skapningen de tenker bor der ute. Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, talte til alle turnere etter at de hadde defilert høytidelig inn på Elverum stadion med korps og faner. Og han mintes selv hvor stort det var å være med på turnstevne. Hanstad har selv vært turner og sa i sin tale at turnstevnene ga minner for livet.

Nabokommunen Åmot får arrangementet neste år

Hedmark gymnastikk og turnkrets delte ut medaljer til aktive som har vært med i sju, åtte, ni og ti år. Det har blitt mange etter hvert og viser at det er mulig å drive med turn i  mange år og at det er mulig å begynne tidlig.

Det fikk vi også bevis for, da den aller minste gymlekgruppen med unger på 3-4 år viste et lite show før syneskonkkurransen. De strålte om kapp med solen, og foreldrene, da de hoppet på airtracken og snurret kråke.

Løten Turn stakk av med pokalen for beste show i synsekonkurransen 2017.

Turnere i Elverum tar ikke sommerferie med det første. Det er fortsatt noen konkurranser igjen for de mest aktive. Elverum turn har både dyktige gutter som er på junior landslaget, og både guttene og jentene gjør det godt i ulike norgescuper.

Neste år er det Rena Turn som skal arrangere Barnekretsturnstevnet.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no