18. okt
 
Janicke Schønning har sommerutstilling på Skogmuseet
I galleriet til Norsk Skogmuseum henger det nå bilder av kunstner Janicke Schønning. Utstillingen skal henge til 31. juli.

Publisert: 02.jun.2016 21:52
Oppdatert: 02.jun.2016 21:53

Janicke Schønning bor litt uti skogen i Sørkedalen, og der henter hun mye av inspirasjonen sin. Hovedverket under utstillingen er tre store bilder, som viser kunstsnøen som ikke ble brukt under VM i skiskyting tidligere i år. Disse bildene er ganske store, og er derfor også lett å få øye på.

Schønning maler mange av sine verker ute i skogen. Hun bor i nærheten til Nordmarka, og henter mye av inspirasjonen sin der.

- Jeg er jo en billedkunstner og jeg maler mye i skogen. Da kan det fort bli en del skogbilder også. Jeg har holdt på med det de siste fem årene, etter at jeg gikk ut av kunsthøyskolen i Oslo, sier Janicke Schønning.

Tegning og maleri

Bildene til Janicke Schønning er malt rett på vanlig papir, og derfor sier hun at de bildene hun viser frem på Norsk Skogmuseum er et kryssningspunkt mellom en tegning og et maleri.

- De bildene er på papir. De er malt med flytende vannfarger, mye blekk og flytende tusjfarger og gouachefarger, eller vannfarger som det egentlig er, sier Janicke Schønning.

 Janicke Schønning bruker naturen og været for alt det er verdt. Hun bruker naturens hjelpemidler i de bildene hun maler. I tillegg til at hun bor i skogen, så prøver hun å tokle det hun skal male.

Væravtrykk

Mange av bildene hun har malt, bruker hun teknikken væravtrykk. Det vil si at været setter sitt avtrykk på bildene, så regner det, ser man regndråpene på bildene.

- Om det regner, så ser man de igjen i bildene mine ja. De fire store bildene jeg har med på utstillingen, så regnet det litt da jeg malte de. Der kan du se regndråpene, sier Janicke Schønning.

I tillegg til regn, bruker hun frost som et hjelpemiddel. Med frost, så tenker hun på kulde som kulde på vinteren.

- På noen andre bilder jeg har malt, så har jeg brukt frostavtrykk. Det vil si at jeg maler med blekk på papir ute om vinteren. Da får man et frostavtrykk som du kan se på bilrutene på vinteren. Jeg får da isroser på bildene mine, sier Janicke Schønning.

Byjente

Sjøl ser Janicke Schønning seg som en storbyjente. Men etter at hun og kjæresten flyttet til en liten hytte i Sørkedalen, har hun blitt mer og mer skogvennlig.

- Jeg henter jo inspirasjon fra skogen og naturen. Jeg var jo egentlig ikke så veldig glad i skogen og jeg hadde mye fordommer mot skog og granskog. Men det ble en liten omveltning da jeg flytta, men det var veldig spennende å være i skogen allikevel. Jeg tolker de nye omgivelsene på min egen måte, uten at jeg har no særlig interesse for landskapsmaling fra før av, sier Janicke Schønning.

Nå liker hun skogen mer, og bruker den til inspirasjon ikke minst kaoset som skogen kan gi.

- Det gir veldig inspirasjon, og kaos er jo spennende for oss kunstnere, sier Janicke Schønning til ielverum.no.

Utstillingen står i galleriet til Norsk Skogmuseum til 31. juli, og kunsteren sjøl håper at mange kommer innom for å se på kunsten hennes.

- Når folk besøker Norsk Skogmuseum, så håper jeg de har litt tid til å komme innom galleriet og se på bildene mine, sier Janicke Schønning.

Møt kunstneren sjøl

Janicke Schønning vil sjøl være til stede ved Norsk Skogmuseum lørdag 4. juni. Det er da den offisielle åpninga av utstillinga skal være. I tillegg vil det bli musikalsk innslag på fiolin med Frida Drivland Tømmerborg. Janicke ønsker alle velkommen til åpninga av kunstutstillinga lørdag klokka 14.00.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no