17. okt
FLERE GÅR PÅ KINO: Kulturhusleder, Mette Kynsveen, ønsker alle velkommen til kino i september. Da er det storfilmen «Kongens Nei» som kommer til å dominere.
 
Kinoen holder seg fortsatt godt i Elverum
Kulturhusleder, Mette Kynsveen, har all grunn til å smile. Besøket på Elverum kino har vært godt i år, sammenlignet med i fjor. Også august ble en god måned for kinoen i byen.

Publisert: 01.sep.2016 17:02
Oppdatert: 01.sep.2016 17:02

Filmer som Suicide Squad og Jason Bourne gjorde det bra på Elverum kino i måneden som har gått. Men også SVK - Store vennlige kjempe og Oppdrag Dory trakk elverumsingene til kinoen i august.

- Jeg er godt fornøyd med kinobesøket i august. Men jeg kunne jo selvfølgelig godt tenke meg flere besøkende og høyere inntekt, men når vi teller opp og ser så er vi fortsatt foran fjoråret, smiler Mette Kynsveen.

Hun trekker frem barnefilmen Oppdrag Dory som en av filmene hun hadde troa på, og som slo til. På åtte visninger fikk filmen hele 353 besøkende på kinoen i Elverum. Noe kulturhuslederen er fornøyd med.

- Ja, den filmen slo til, akkurat som jeg trodde den skulle gjøre, sier Mette Kynsveen.

Kongens nei

Sjøl om Elverum kino legger bak seg en god måned kommer september til å se enda bedre ut. Mye takket være den filmen alle snakker om, nemlig Kongens Nei. Den har førpremière 16. september og har Norgespremière 23. september. En film som kulturhuslederen tror vil sprenge alle gamle besøkstall.

- Kongens Nei har vi store forhåpninger til. Vi har fortsatt igjen noen ledige plasser på kveldsforestillingen i Terningen Arena den 16. september, og forventer utsolgte visninger helga da den har Norgespremière. Til sammenligning hadde Herfra til Flåklypa over 9.000 besøkende. Men vi tror og har forventninger at det kommer flere enn 9.000 til Kongens Nei, sier Mette Kynsveen.

Filmen har vært på manges lepper en lang tid allerede, og nå er det ikke lenge før vi får se resultatet. Kynsveen har allerede sett filmen, og sier at folk bare kan glede seg.

- Jeg har jo sett filmen, og jeg følte filmen på kroppen. Men det er virkelig en bra og god film. Dere kan bare glede dere, smiler Mette Kynsveen.

Flere premierer

Tidligere har vi skrevet om at filmen Cave med Heidi Toini Øieren i hovedrolla, har premiere fredag 2. september. Kynsveen har også tro på den filmen.

- Jeg tror Cave, med vår egen Heidi Toini fra Elverum, kommer til å gjøre det bra. Hans Martin Dahlsbakken fra Hamar har regien og mange vil nok bli fascinert av den filmen som har handlingen i et grottemiljø. Ellers kan vi nevne at Bridget Jones baby har premiere i september. Det handler om Bridget Jones som er litt klossete og dummer seg ut litt. Nå har hun født et barn, og filmen passer nok best for damene. Er mange damer som har ventet lenge på denne oppfølgeren, sier Mette Kynsveen.

Kulturhuslederen tror også at den nye Gråtass-filmen vil slå an blant barnefamilier. Så september må bare bli en god måned for kinoen, fastslår Mette Kynsveen.

 
Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
  • August 2015: 3.858 besøkende. 
  • August 2016: 4.251 besøkende.

  • Det er en økning i antall besøkende på 10 prosent fra august i fjor.
  • Så langt har Elverum kino hatt 31.534 besøkende i 2016. Noe som er 3.568 flere besøkende enn på samme tid i fjor.


Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no