17. okt
LAV LEDIGHET: Ifølge Nav er fortsatt arbeidsledigheten i Elverum lav.
 
Lang periode med lav arbeidsledighet i Elverum
Ved utgangen av desember var det 195 personer som var helt arbeidsledige her i Elverum. Det er en nedgang på 50 personer sammenlignet med desember i fjor.

Publisert: 03.jan.2017 02:42
Oppdatert: 03.jan.2017 02:42

Dette tilsvarer 1.8 prosent av den totale arbeidsstyrken her i Elverum. Sett mot november, er det uendret fra forrige måned. Men ledigheten i antall personer har gått opp. Vi har fått seks flere arbeidsledige i Elverum i løpet av desember, i forhold til det vi hadde ved utgangen av november.

To år med lavere ledighet i Hedmark

Ved utgangen av desember var det registrert 1.926 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 2,0 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,8 prosent.

- Nå har ledigheten i Hedmark hver måned i over to år vært lavere enn i tilsvarende måned året før, sier en fornøyd fylkesdirektør Bjørn Lien.

Den sesongjusterte ledigheten sank også i desember. Sammenlignet med samme måned i fjor hadde Hedmark, sammen med Finnmark, den største nedgangen i bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak.

Mange kommuner med lav ledighet

I desember hadde over halvparten av fylkets 22 kommuner lavere ledighet enn 2,0 prosent.

- Spesielt gledelig er det at de store kommunene våre, bortsett fra Kongsvinger, er blant disse, sier Lien.

Alvdal hadde lavest ledighet i fylket med 0,6 prosent, mens Eidskog hadde høyest med 3,3 prosent. Størst nedgang i ledigheten i forhold til i desember i fjor hadde Åmot med 33 prosent.

Stor nedgang i ledigheten innen mange yrkesgrupper

Det var lavere ledighet innen de fleste yrkesgruppene i forhold til i samme måned i fjor. Flest ledige var det innen industriarbeid og butikk- og salgsarbeid med henholdsvis 232 og 226 helt ledige arbeidssøkere.

- Begge disse store yrkesgruppene hadde imidlertid betydelig færre ledige enn i desember i fjor, kommenterer Lien. Det samme gjelder også flere av de andre yrkesgruppene, legger han til.

Nye ledige stillinger i desember

I Hedmark var det i desember måned en tilgang på 246 ledige stillinger. Dette er 9 prosent flere stillinger enn i samme måned i fjor. Totalt i hele 2016 var det i Hedmark en tilgang på 7 767 ledige stillinger, som er 13 prosent flere stillinger sammenlignet med året før.

I Elverum var det ved utgangen av desember 25 ledige stillinger. Dette er en del opp i forhold til desember i fjor. Men samtidig har det blitt en del færre stillinger ledig fra forrige måned.

- Vi har et godt arbeidsmarked her i innlandet, vi ser at det er ledige jobber innen mange bransjer. Det betyr at arbeidssøkere har gode muligheter til å skaffe seg en jobb, avslutter fylkesdirektør Bjørn Lien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no