16. nov
FORNØYDE: Anders Sætre (til venstre) og Hans Stubbe ser positive på ledighetstallene for Elverum og Hedmark.
 
Lav arbeidsledighet i Elverum
Tirsdag 3. mai kunne NAV i Hedmark presentere veldig gode ledighetstall for fylket. Elverum har nå en ledighet på 2,7 prosent av av den totale arbeidsstyrken i Elverum. Det er veldig lavt i forhold til resten av fylket og landet.

Publisert: 06.mai.2016 11:06
Oppdatert: 06.mai.2016 11:06

Anders Sætre, markedskontakt ved NAV i Elverum og Hans Stubbe ved NAV Hedmark hadde gode nyheter å komme under pressekonferansen som ble avholdt ved Curida i Elverum tirsdag 3. mai. Arbeidsledigheten i Hedmark er stadig på vei ned, og optimismen rår hos bedrifteierne i fylket.

Elverum som kommune har en liten økning i antallet arbeidsledige fra april 2015 til april 2016. 21 flere er arbeidsledige fra i fjor til i år. Dette utgjør en økning på åtte prosent, noe som ser mye ut, men som i realiteten ikke er veldig mye.

Stabilt lavt

Hans Stubbe sier at det ikke er noe konkret de kan peke på som forklarer oppgangen på 21 personer fra samme måned året før.

- Vi har ikke noen klare svar på hvorfor det er en økning, uten at det er naturlige svingninger i markedet, sier Hans Stubbe.

Heller ikke Anders Sætre ved NAV i Elverum har noen gode svar på hvorfor tallene er sånn.

- Nei, det er ingen klar årsak til det. Vi opplever at vi fortsatt har en veldig lav arbeidsledighet i Elverum. Vi har en ledighet på 2,7 prosent og det er lavere enn ellers i fylket og landet forøvrig, sier Sætre og legger til:

- Den oppgangen vi har på 21 personer fra samme tid i fjor ser vi på som en ren tilfeldighet. Det er ingen store arbeidsgivere som har sagt opp mange, så dette er nok naturlige variasjoner, sier Anders Sætre ved NAV Elverum.

stor optimisme

Bedriftsundersøkelsen til NAV viser en større optimisme hos bedriftene når det gjelder fremtiden. På vestlandet så har de i mange år vært optimister, nå har trenden snudd og det er på vestlandet det nå blir større og større arbeidsledighet etter oljekrisa.

Nå håper Sætre at Innlandet og Hedmark kan være redningen for de arbeidsledige på vestlandet.

- Det er bestandig behov for kompetanse, de som er registrert hos NAV er tilgjengelige i hele landet. Så om vi på NAV Elverum søker etter en ingeniør, så får vi opp det i søket vårt, sier Sætre.

Lave tall i hedmark

Hans Stubbe ser en klar tendens for ledigheten i Hedmark. Den er stabilt lav og optimismen brer om seg.

- Ja, tallene for Hedmark samlet under ett, så er det veldig lave tall. Det har det vært en stund nå og vi ser også at optimismen øker hos bedrifteierne som søker mer arbeidskraft. Vi gikk opp fra 14. plass opp til femte plass over de fylkene som etterspør mer arbeidskraft, noe vi ser på som veldig positivt for fremtiden her i Hedmark, avslutter Stubbe.  

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no