17. nov
LEGENDE: Aleksander Børresen har skrevet en ny ettårskontrakt med Elverum Håndball Herrer. (Foto: Lars B. Nyland - Gærbra foto & film)
 
Legenden tar på ett år til
Det er vel to måneder siden at Aleksander Børresen la opp som håndballspiller. I kveld kom nyheten at han har skrevet under en ny kontrakt for Elverum Håndball Herrer.

Publisert: 12.jul.2017 18:00
Oppdatert: 12.jul.2017 18:00

- Det er Aleksander Børresen som tar på ett år til, avslører Nils Kristian Myhre i Elverum Håndball Herrer til ElverumsRadioen.

Michael Apelgren hadde bare gode ord om strekspilleren ved sesongslutten forrige sesong, da det ble kjent at Børresen skulle legge opp.

- Det han gjorde under kampen mot ØIF Arendal søndag, gjør han en stor legende. Han gikk av banen med skade i 1. omgang. Og det han gjør ved å spille ut kampen er bare helt rått. Børresen skulle skaffe Elverum et nytt gull, det var det han skulle gjøre som avslutning på karrieren. Det han gjør i kveld er heroisk, sa Michael Apelgren etter kampen hvor Elverum sikret sluttspillgullet mot ØIF Arendal tidligere i år.

Har hatt kontakt lenge

Elverum Håndball Herrer og Aleksander Børresen har hatt kontakt gjennom hele sommeren. Menst for at Børresen skulle bistå Elverum med å finne en ny strekspiller som kunne erstatte han sjøl.

- Det ble bare slik at jeg skrev under. Jeg har hatt kontakt med klubben gjennom hele sommeren egentlig. Og spesielt med Nils Kristian Myhre. Klubben var ute etter en strekspiller som skulle erstatte meg, men så fant de ikke en spiller som passet inn i Elverum Håndball. Da jeg da fikk spørsmålet om jeg ville ta ett år til, så sa jeg ja til det for å bidra med mine tjenester til klubben, sier Aleksander Børresen.

Han la opp etter sesongslutt i mai, men det var ikke veldig mye som tilsa at han ikke skulle si ja til et kontraktsforslag.

- Det tok litt tid, og jeg overveide det hele frem og tilbake. Egentlig var jeg fast bestemt på at nok var nok. Men så etter noen diskusjoner hjemme og hvilke muligheter det lå fremover, så ble det en smal sak. Også måtte det passe med jobben på ELVIS (Elverum Videregående Skole), sier Børresen.

Champions League en viktig brikke

Det at Elverum Håndball Herrer skal spille i Champions League i høst, hadde mye å si for et «ja» fra Børresen.

- Klart det var med å veide for. Det skal jeg ikke legge skjul på. Hadde det ikke vært spill i Champions League hadde det vært noe som veide imot. Så det å få spille i Europa har vært en viktig faktor for at jeg skulle ta på ett år til, forteller Aleksander Børresen.

Børresen har vært skadeforfulgt de siste årene, men nå er kroppen rask og fin.

- Ja, jeg har vært utsatt for skader. Men nå føles kroppen fin. Det er vel to måneder siden jeg la opp, og jeg har ikke trent veldig mye de månedene. Jeg tror at kroppen min har hatt godt av at den har vært i ro og ikke trent noe, sier Aleksander Børresen.

Nå har han stor tro på den kommende sesongen.

- Elverum får et veldig ungt lag, men et godt ungt lag. Jeg tror derfor at vi har gode muligheter kommende sesong. Vi har mange spillere som er interessante og gode sjøl med ung alder. Så jeg tror vi skal klare å bite godt fra oss også neste sesong, avslutter Aleksander Børresen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no