14. nov
OPTIMIST: Leif Rune Skymoen, daglig leder ved Curida, er optimist med tanke på fremtiden. Sjøl om han nå har permittert rundt 35 ansatte ved Curida frem til mai, så skal de komme tilbake på jobb etter det.
 
Mindre ordre gir permitteringer
Suksessbedriften Curida har måttet permittere over halvparten av deres 67 ansatte. Grunnen til permitteringen kommer av at en kunde har redusert sin bestilling betraktelig, derfor er det færre arbeidsoppgaver og mengde.

Publisert: 16.jan.2017 15:18
Oppdatert: 16.jan.2017 15:18

Daglig leder ved Curida, Leif Rune Skymoen, kan meddele at en stor kunde av Curida har måttet redusere sin bestilling betraktelig etter at denne kunden tapte et anbud på legemidler.

- Denne permitteringen forandrer på ingen måte planene vi har for Curida, eller mulighetene vi har for å oppfylle den planen. Det som har skjedd er at en av våre internasjonale kunder har tapt et stort anbud i Storbritannia, slik at bestillingen vi har fått av dem har blitt kraftig redusert, sier Leif Rune Skymoen.

Han forteller at driften av Curida på ingen måte er i fare, for de har mange jobber fremover i 2017.

- Samtidig som denne permitteringen kommer, så har vi avtaler for 2017 som gjør at vi ikke blir arbeidsledige. Disse avtalene gir ikke produksjon hos oss før til høsten og i 2018. Derfor har vi nå fått en del mindre å gjøre enn vi først hadde blitt forespeilet. Så derfor løser vi problemet med for mange på jobb i forhold til arbeidsmengde, med å permittere over halvparten av våre ansatte fra februar til mai, sier Leif Rune Skymoen.

Fortsatt drift

Skymoen forteller at sjøl om driften blir redusert i disse månedene som permitteringene gjelder, så vil det fortsatt være drift ved legemiddelbedriften i Elverum.

- I denne perioden fra februar til mai, så vil det være aktivitet og produksjon her ved Curida, men mye mindre enn vanlig, sier Skymoen.

De ansatte ble informert om permitteringene mandag formiddag, og den daglige lederen får ikke gitt nok skryt til de ansatte hvordan de taklet meldingene om permitteringene.

Roser de ansatte

- Vi informerte de ansatte mandag formiddag, og jeg må bare berømme de nok en gang for hvordan de tok i mot beskjeden om permitteringene. De ansatte tok det pent og de har forståelse for at denne situasjonen med at vår kunde mister et stort anbud ikke er noe vi kan gjøre noe med. Det er bare slik vår bransje er, sier Leif Rune Skymoen, daglig leder for Curida.

Han forteller at den gløden og ambisjonsnivået etter at TAKEDA la ned Nycomed og Curida så dagens lys, fortsatt er til stede.

- Både de ansatte og vi er ganske sikre på at vi skal nå våre mål om en omsetning på 100.000.000 kroner innen 2020, smiler Leif Rune Skymoen.

Skymoen forteller at etter mai er ordrebøkene mer fylt, og at de ansatte vil da returnere til sine stillinger igjen.

Flere nye kontrakter 

2017 og 2018 blir nok noen gode år for Curida, og den daglige lederen blir ikke skremt over at de nå må permittere godt over 30 ansatte for fire måneder.

- Det som er heldig for oss er at vi nå har fått på plass nye avtaler som har en større verdi enn det vi har mistet ved at vår kunde måtte kutte i bestillingen sin. Curida er fortsatt i vekst, og har en omsetning på rundt 50.000.000 i året, og målet vårt om å runde 100 millioner kroner i 2020 står fortsatt fast, sjøl om vi har den situasjonen vi har nå, avslutter Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no