17. okt
FORBEREDER NY KAMP: Michael Apelgren og resten av teamet rundt Elverum Håndball Herrer har studert Lillestrøm på video de siste dagene.
 
Møter Lillestrøm på et dårlig tidspunkt
Elverum Håndball Herrer drar til Skedsmohallen og Lillestrøm onsdag kveld. - Nå begynner hardkjøret å merkes, sier Michael Apelgren.

Publisert: 30.nov.2016 14:40
Oppdatert: 30.nov.2016 14:40

16. november 2014 var forrige gang Elverum var i Skedsmohallen for å spille mot nettopp Lillestrøm. Den gang ble det 22-21-seier til Lillestrøm. En fadese som Michael Apelgren har planer om å revansjere onsdag kveld.

- Det er endelig på tide og spille seriekamper igjen. Nå står vi overfor en utfordring som viser hvor hardt vi har kjøret mot oss om dagen. Vi er dessverre mye tynnere etter at vi har fått en del skader. Nå får vi se hvordan det er med en høst med mange kamper. Vi har vært i det en stund nå, og nå ser vi ettervirkningene med mange kamper og hva det bringer med, nemlig skader, sier Michael Apelgren.

Svensken er ikke redd for å gjenta tapet mot Lillestrøm i 2014, da var Apelgren ny i klubben. Ettersom årene har gått, har han fått med seg mye bagasje i sekken. Og onsdag skal Elverum ikke gå i fella til Lillestrøm.

- Sjøl om vi har en tynn stall, så har vi stor tro på at vi kan vinne mot Lillestrøm. Det var ingen fin opplevelse å tape mot Lillestrøm sist vi var i Skedsmohallen, og jeg håper det ligger friskt i minnet hos spillerne og at vi utnytter det til vår fordel, sier Michael Apelgren.

Topp mot bunn

Det er veldig lett å slippe seg ned, når motstanden er mye dårligere på papiret. Men det vil ikke den svenske treneren ha noe av.

- Det må vi ikke gjøre, for da vinner vi ikke. Spesielt nå da vi er så tynne som vi er nå med at vi har tre ute med skade. Slipper vi oss ned noen prosent da taper vi, forteller Michael Apelgren.

Sjøl om det blir en tøff oppgave med en relativt tynn tropp, så har Apelgren allikevel tro på seier.

- Lillestrøm er vanskelige å få mål på. De spillet et offensivt tre-tre-forsvar, og har en veldig god keeper i Stian Mathisen som er vanskelig å få hull på. Det er nok det vanskeligste onsdag kveld. Vi må være bevegelige uten ball og vi må få ballen videre, ellers ødelegger de spillet vårt, sier Michael Apelgren.

Han erkjenner at Lillestrøm er vanskelige å spille i mot i angrep, derfor håper han at flere av spillerne står opp i forsvar og gjør en god jobb der.

Morten Nergaard har spilt veldig godt denne sesongen, og har prestert veldig bra i de aller fleste kampene. Spesielt i Russland mot Chekhovskie Medvedi, der han hadde 71 i redningsprosent på straffer.

Tar med selvtilliten inn i de neste kampene

Michael Apelgren har ingen svar på hvilken magi som han brukte da Elverum slo Chekhovskie Medvedi i Russland forrige uke, men lover at de skal ta med seg intensiteten og tankegangen inn i desember som blir et realt hardkjør for klubben.

- Det vi gjorde i Russland viser at vi har en ganske bred stall allikevel. Så det er ingen grunn til å dra til Lillestrøm og se på det at vi har skader som et problem, men en fordel. Se mulighetene for de andre spillerne, som ikke får så mye tid. De gjør virkelig en god kamp i Chekhovskie, og det er morsomt og se spesielt David Wattström, sier Michael Apelgren.

Han forteller at nå gjelder det bare å holde tempoet oppe, for å slå de russiske mesterne på hjemmebane kan gjøre noe med hodene til spillerne.

- Slik det har vært tidligere med mange lag, når de gjør det bra i Europa. Så da finnes det alltid en felle når man komme tilbake til seriespill. Faren er da at vi tar alt for lett på motstanden, etter at vi har slått et godt lag. Nå gjelder det bare å viske ut den forskjellen, og gå for fult inn i kampen, avslutter Michael Apelgren.

Hør kampen direkte på Elverumsradioen

Som vanlig vil kampen overføres direkte på ElverumsRadioen. Kampen starter klokka 18.30, og du kan følge håndballsendingene fra klokka 18.00. ElverumsRadioen finner du på DAB digitalradio i så og si hele fylket, og FM 88.2 og FM 99.3 i Elverum og omegn. I tillegg høre du ElverumsRadioen som nettradio HER.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no