14. nov
BANEBRYTENDE: Administrerende direktør hos ICE Norge, Eivind Helgaker, forteller at nå har ICE blitt den teleleverandøren som setter standarden for hvem som driver med produktutvikling i det norske markedet. (Foto: Ice.net)
 
Nå bygges det større og mer kapasitet på 4G i Hedmark
I denne omgang er det ICE.net, selskapet med det tredje mobilnettet i Norge som jobber med å bedre dekning og kapasitet i nettet sitt i Hedmark. Også her i Elverum.

Publisert: 10.feb.2017 11:30
Oppdatert: 10.feb.2017 11:49

Hovedpunktene er at innmaten i senderne byttes ut og erstattes med ny teknologi fra Nokia. Dette vil gjøre at de kan aktivere flere frekvenser fra samme basestasjon, og dermed åpne opp for bruk av mobiler over nettet sitt.

Administrerende direktør i ICE Norge, Eivind Helgaker, kan fortelle at de har jobbet med dette en stund, og at arbeidet fortsetter med uforminsket kraft.

- Vi jobber oss videre med å bytte ut sendere. Dette arbeidet fortsetter vi med i 2017 og det gir oss store muligheter, sier Helgaker.

Fra null til 80 prosent

På landsbasis har nå mobilnettet til ICE.net en dekningsgrad på 40 prosent av befolkningen i Norge. Dette bygget de ut i 2016. Etter å ha hentet mer midler i en emisjon i desember, har de nå fått mer å bygge bedre dekning for.

- Det vi har jobbet med i de to siste årene er å bygge ut nettet vårt for å støtte smarttelefoner. I 2016 bygget vi fra null til 40 prosent befolkningsdekning. Og i år har vi et hårete mål og gjenta suksessen fra i fjor, med å komme fra 40 til 80 i befolkningsdekning, sier Eivind Helgaker.

Med dette arbeidet kommer også nye frekvenser på de eksisterende basestasjoner, som nå får «innmaten» byttet ut.

- Fortløpende nå så bytter vi til det nye utstyret, og får aktivert de nye frekvensene som vi ervervet i frekvensauksjonen i 2013 på basestasjonene. Det vil gi større og bedre kapasitet til både mobilkundene våre og mobilt bredbåndskunder som vi har i Hedmark, sier Eivind Helgaker.

Først ut i Norge

Helgaker i ICE.net har tidligere uttalt til oss at de vil revolusjonere telebransjen i Norge, noe de nå er i ferd med å gjøre.

- Fredag 3. februar lanserte vi tjenesten «Data Rollover», som gjør at du tar med deg ubrukt data videre til neste måned. Vi er kjempestolte av å være først ut i Norge med dette og vi mener at den dataen du har betalt for er din, og derfor får du nå lov til å ta med deg ubrukt data inn i neste måned, sier Helgaker.

Han forteller at de nå som en utfordrer i markedet, har plutselig satt standarden for hvem som driver med produktutvikling i det norske markedet.

- Det er ekstra gøy at duopoplet føler seg tvunget til å lansere dette også og at de følger etter. At de nå kopierer oss må vi bare ta som et stort kompliment, sier Eivind Helgaker.

Sur seg raskt rundt

ICE.net fikk massiv oppmerksomhet på sosiale medier hvor de fikk mye ros, men også litt ris.

- Når vi lanserte dette fikk vi umiddelbart stor respons hvor mange takket oss og synes at dette var en bra ting. Men så fikk vi også en del tilbakemeldinger fra våre mobile bredbåndskunder som også ønsket dette i sine abonnementer. Så da snudde vi oss raskt rundt og innførte dette også på mobilt bredbånd, sier Eivind Helgaker.

Han forteller at det er mange nye spennende nyheter som venter i tiden som kommer, men er sparsom rundt hvilke nyheter dette dreier seg om.

- Vi har masse spennende på lager og vi ser allerede nå at vi har overrasket i markedet og ønsker å fortsette med dette. I tillegg ser vi at vi har fått en skare som heier og støtter oss, så det blir spennende å se hva fremtiden bringer, sier Helgaker.

Kastet seg raskt på

Det Telenor-eide selskapet, Talkmore, kastet seg raskt over ICE.nets konsept og kopierte det dagen etter at ICE.net lanserte tjenesten. Også OneCall har nå lansert en lignende tjeneste.

Og kanskje er dette skrittet mot at datakvoter blir avviklet?

 
Fakta

Data Rollover

  • Muliggjør at du kan ta med deg ubrukt data over til neste måned.
  • Grensen for Data Rollover er like stor som størrelsen på mobilabonnementet ditt. For eksempel: Har du et 3 GB mobilabonnement vil du maks kunne rulle over 3 GB ekstra. Bruker du 2 GB, ruller du over 1 GB til neste måned.
  • Kilde: ice.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no