19. okt
KURS: Kerstin Birkheim og Elverum kunstforening inviterer til kurs i «Powertex» tirsdag, onsdag og torsdag denne uka. Her viser Kerstin frem noe av det man kan lage ved hjelp av powertex.
 
Nå kan du lære deg et nytt kunstnerisk uttrykk
Denne uka har Kerstin Birkheim i Elverum kunstforening kurs i noe som heter Powertex. En metode som bruker en tekstil-herder og gir kunsten et særegent preg.

Publisert: 14.nov.2016 18:02
Oppdatert: 14.nov.2016 18:02

Etter en litt turbulent høst og forvinter med planer om salg av Galleri Nysted, har nå Elverum kunstforening hatt åpning av medlemsutstilling og tenker fremover.

- Vi vil vise både kommunen og alle de andre at det skjer ting på Galleri Nysted, sier Kerstin Birkheim som er med i styret i Elverum kunstforening og er ildsjel for å bevare Galleri Nysted.

Ifølge Birkheim var det mange som møtte opp på åpningen av utstillingen som nå er å se på Galleri Nysted. I tillegg var varaordfører, Arnfinn Uthus, med på åpningen og holdt tale om hvor viktig kunst og kultur er.

Ny giv

Etter alt som har skjedd, med at kommunen har sett på mulighetene med å selge Nysted, og intern uro i Elverum kunstforening ser de nå fremover. Ellen Vikan, best kjent fra Vikan blomster, har nå tatt over ledervervet i kunstforeningen og sammen med blant andre Kerstin Birkheim ser de nå fremover og tenker litt alternativt.

- Vi ønsker å være litt nytenkende og ser fremover. Tradisjonell kunst er velkommen, men vi vil også utforske litt og få nye inntrykk. Og denne uka vil vi arrangere kurs i noe som heter Powertex, en måte å lage kunst på som alle kan være med på, forteller Kerstin Birkheim.

Universal tekstil-herder

Powertex har sin opprinnelse fra Belgia. Nå kommer teknikken til Elverum, og det er Elverum kunstforenings Kerstin Birkheim som skal holde et kurs for interesserte nå denne uka.

- På kurset vil vi lære bort metodene og hver kursdeltaker får med seg to figurer, en statue og kanskje en pingvin. Mulighetene med powertex er nesten uendelige. Det eneste powertex ikke liker, er plast, sier Kerstin Birkheim.

Hun håper nå at flere vil benytte seg av anledningen til å lære seg noe nytt. Hun holder kurs over tre dager, tirsdag, onsdag og torsdag denne uka. Hittil har det ikke vært veldig mange som har meldt seg på, men håper at om noen synes dette er spennende, at de kommer bortom.

- Man trenger ikke kunne noe kunstnerisk, og trenger ikke erfaring. Dette passer for alle i nesten alle aldre. Man bør være minst seks år, men alle kan klare å få til noe med powertex, forteller Kerstin Birkheim.

Vil arrangere flere kurs

Kerstin kan fortelle at hun vil arrangere flere kurskvelder og håper at dette kan bidra til økt bruk av Nysted. Under denne ukens kurs, vil man altså få med seg det man lager. Kurset går tirsdag, onsdag og torsdag på Galleri Nysted klokka 17.00 til 22.00.

Du kan melde deg på via Facebook hvor det er opprettet et arrangement. Ellers kan du ta kontakt via Kerstin Birkehims Facebookprofil eller ringe henne på 900 17 660.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no