16. nov
NM: I helga arrangeres det NM i speiding på Norsk Skogmuseum i Elverum. Viseprosjektleder i NM i Speiding 2017, John Bjerkeli, ønsker alle velkommen til Elverum og Skogmuseet.
 
NM i speiding arrangeres i Elverum
I helga vil det være over 1.000 spente speidere i Elverum da NM i speiding arrangeres for 19. gang.

Publisert: 09.jun.2017 11:55
Oppdatert: 09.jun.2017 11:55

Nestleder i prosjektgruppa for NM i speiding i Elverum, John Bjerkeli, ser frem til at over 1.000 speidere fra hele Norge møtes til konkurranse i byen.

- Mange forbinder nok speideren som antikonkurranse-organisasjon fordi vi hele tiden tenker at det er viktigst å delta, være til stede og samarbeide som vi driver med. Men allikevel ser vi at konkurranse-elementet er ganske morsomt også. Mange av speiderne er ganske flinke i det de konkurrerer i også, så det er morsomt å se på, sier John Bjerkeli.

Det kommer 124 patruljer fra hele Norge til Elverum for å være med i NM i helga. En patrulje består av tre til åtte speidere i alderen 10 til 16 år.

- Dette er ganske stort, med over 1.000 speidere som har kvalifisert seg gjennom lokale NM-runder. Det er 19. året som NM arrangeres i år, og det er ganske lenge siden at dette arrangementet har vært i Hedmark og det er første gang vi har NM i speiding i Elverum, sier Bjerkeli.

Lever ute

Hele NM i speiding foregår på Norsk Skogmuseum i helga, hvor deltakerne sover i telt.

- Alle deltakerne og arrangementsstaben sover ute i telt i helga. Deltakerne bor innenfor et område, slik at de må klare seg sjøl under stevnet. Så dette blir spennende, sier John Bjerkeli.

Det vil være mulig å komme til Skogmuseet i helga for å følge med på NM i speiding, sjøl om det kanskje ikke er det mest publikumsvennlige NM'et som blir arrangert.

- Nei, det er det kanskje ikke. Man kan ikke stå midt opp i det og komme med gode tips om hvordan men spikker på best mulig måte. Fredag kveld klokka 21.00 vil det være åpningsseremoni med leirbål og greier på Prestøya. Der kan folk komme innom, men det store høydepunktet er kanskje lørdag kveld klokka 21.00 hvor vi skal ha en sosial samling ved leirbålet hvor vi også har et eget speiderband som vil stå for musikken, sier Bjerkeli.

Varierte grener

Under NM skal deltakerne gjennom en del grener og konkurranser, og «rosinen i pølsa» er matlaging.

- Det er ganske mange grener de skal konkurrere i iløpet av helga. Det som er ganske unikt i forbindelse med NM i speiding er at det favner så bredt. De skal innom orientering og orienteringsløp, naturkjennskap hvor de skal vite litt om hvordan naturen fungerer, også skal de lage middag. I år har vi gjort det litt annerledes enn tidligere. For før har de kunnet forberede seg til matlagingen. Men i år får de ikke vite på forhånd på hva de skal lage, sier John Bjerkeli og legger til:

- De får ingredienser og et scenario rundt matretten de skal lage. Også må de lage så mange retter de klarer ut fra de ingrediensene de har fått utdelt. Så det er nok mange spente patruljer i år med tanke på matlagingen, smiler Bjerkeli.

Nå håper han på at noen lokale kan være med å heie frem speiderne.

- Jeg anbefaler alle til å komme innom Skogmuseet i løpet av helga og se hva som foregår under NM i speiding. Ta en titt, se litt på livet og ha det moro, avslutter John Bjerkeli, viseprosjektleder for NM i Speiding 2017.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no