14. nov
SEIER: Elverum vinner til slutt 27-22 mot Drammen etter en kamp hvor begge lag ville mye.
 
Reiser seg etter en skrall oppvisning
Onsdag kveld startet sluttspillet i årets håndballsesong for Elverum Håndball Herrer. Drammen er motstander i kvartfinalen, og den første av i alt tre, ble spilt i Terningen Arena i går. Elverum vant 27-22 etter en sterk opphenting i 2. omgang.

Publisert: 30.mar.2017 01:03
Oppdatert: 30.mar.2017 01:03

For 1. omgangen er ikke all verden å skryte av, for noen av lagene. Elverum vartet opp med bomskudd, tekniske feil og feilpasninger. Ja, og ett og annet mål. Men mer er det egentlig ikke å si om 1. omgang, annet enn at Elverum ledet til pause 12-11.

2. omgang derimot er mer å skrive hjem om. Sjøl om det ble en tøff start. Etter fem minutter ledet Drammen omgangen 0-4, og Elverum slet med å få hull på forsvaret og Kolstad Holm i målet til Drammen. Så snudde det, og det til gangs.

Anført av Josef Pujol og André Lindboe kunne Elverum knappe innpå og gå forbi Drammen som sakket akterut. Med mange flotte scoringer og lite tekniske feil, vant Elverum til slutt 27-22, etter å ha ledet med sju mål på det meste.

Og én av de som gjorde det bra onsdag kveld, Josef Pujol, var godt fornøyd med resultatet.

- Det var den morsomste kampen vi har spilt her i Norge, med unntak av cupfinalen kanskje. Men vi hørte publikummet veldig godt og det var veldig bra liv her. Det var ikke fult i Terningen Arena i kveld, men det hørtes nesten slik ut, sier Josef Pujol.

Bedre i 2. omgang

Spillet bølget veldig frem og tilbake i 1. omgang, noe Pujol er helt enig i.

- Det er helt sant. Og det føltes som om vi ikke var fornøyde da vi gikk inn i garderoben, det til tross for at vi ledet med ett mål. Jeg synes vi gjør det bedre i 2. omgang, sjøl om det ikke var en topp prestasjon fra vår side, sier Josef Pujol.

Nå venter seks dager fri fra kamp, før de møter Drammen i returkampen i Drammenshallen onsdag 5. april. Dit er det lenge, men håndballgutta vet hva de skal bruke tiden på.

- Nå skal vi først finne ut hvilke spillere vi har tilgjengelig for kampen neste onsdag. Også skal vi forsøker vi å forberede oss helt vanlig frem mot kampen. Men det er klart at vi skal komme til Drammen neste onsdag med intensjonen om å vinne og spille bra håndball, sier Josef Pujol.

Vanskelig målvakt

Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer, skryter Mathias Kolstad Holm (keeper hos Drammen) opp i skyene.

- Drammen hadde en veldig god målvakt i kveld. Og han kommer til å være god og vanskelig for oss gjennom kvartfinaleserien. Men når det er sagt så må vi være fornøyd med seier. Det at vi beholdt roen etter at ting ikke gikk slik vi ville i 1. omgang, er vår styrke, sier Michael Apelgren.

Apelgren er ikke overrasket at det lugget litt for Elverum i 1. omgang, da alt klaffet for drammenserne.

- Det er ganske naturlig at det blir slik, de har et dyktig forsvar og ikke minst en dyktig målvakt. Så jeg er overhodet ikke overrasket, sier svensken.

Han trekker frem tryggheten hos spillerne som en sterk side i onsdagens kamp.

- Det er herlig at vi klarer å mobilisere etter denne uka, som mildt sagt har vært en knalltøff uke. Det betyr mye at vi vinner kveldens kamp, men ser vi på sluttspillet under ett så betyr en seier alt, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta

    Første kvartfinale i sluttspillet

  • Elverum - Drammen 27-22 (12-11)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Petter Øverby (2), Aleksander Børresen (2), Tamas Ivancsik (4), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (6), Erik Toft (2), Jonas Burud (1), Tine Poklar (3), Håkon Ekren, Kristian Bliznac, Josef Pujol (6)
  • Tilskuere: 1.510
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no