14. nov
STORFINT BESØK: Det er ikke hver dag at Grønnmyra FUS Barnehage i Elverum får besøk fra Regjeringen. Men onsdag 6. september fikk de besøk av Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Her er han sammen med Maja til venstre og Martine til høyre.
 
Samferdselsministeren fornøyd med barnehageprosjekt i Elverum
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) besøkte Grønnmyra FUS Barnehage onsdag 6. september for å se på deres prosjekt med egne veger og bensinstasjon med vaskehall.

Publisert: 11.sep.2017 15:36
Oppdatert: 11.sep.2017 15:40

Tidligere har vi skrevet om Grønnmyra FUS Barnehages prosjekt med egen bensinstasjon, vaskehall og veganlegg.

Dette har Samferdselsminister Solvik-Olsen fått med seg, og måtte ta ture til Elverum for å ta det nærmere i øyesyn.

- Jeg synes dette virkelig var gøy. Det er nesten så jeg er litt misunnelig og kunne ønske jeg hadde det slik i min barnehage da jeg var liten, sier Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Under en rundtur i Hedmark tok han seg god tid med barnehagebarna og snakket med de om veg og trafikk. For ministeren er nettopp veg veldig viktig.

- Det at de har veg, bensinstasjon med vaskehall, skilter og gangfelt viser at barnehagen også tar ansvaret for opplæring trafikalt tidlig, sier Solvik-Olsen.

- Det er ikke alltid de stopper

Samferdselsministeren poengterer at det å lære tidlig er bra, slik at barn kan øke bevisstheten rundt trafikksikkerhet og ikke minst reglene.

- Dette handler om en forståelse om hvordan trafikken fungerer, sjøl om man er liten. Da viser man hvordan man skal forholde seg til andre i trafikken også, sier Ketil Solvik-Olsen.

Og nettopp gangfeltet ble flittig brukt av Samferdselsministeren da han besøkte Grønnmyra FUS Barnehage i Elverum. Han rekte frem armen for å vise barnehagebarna som syklet på vegen at han skulle krysse. Men det var ikke alle som stoppet for Solvik-Olsen.

- Barnehagen har laget en egen forgjengerovergang, slik at man har et sted på vegen å krysse. Men det var ikke alle som stoppet, men dette lærer man også av, sier ministeren med et smil.

Ønsker mer vegutbygging i Hedmark

Den sittende Regjeringen har satt igang mange byggeprosjekter på vegene i fylket. Riksveg 3 og Riksveg 25-utbyggingen er allerede godt i gang og nå har anleggsarbeidene startet på E6 ved Kolomoen.

Han innrømmer at det har tatt litt tid, men håper på at de også i fremtiden kan jobbe med veg.

- Vi har gjort mye på vegene i Hedmark, men det gjenstår fortsatt mye arbeid. Det har tatt oss tid for å lære oss systemet og rollene hver enkelt har i et slikt prosjekt. Gevinstene av de prosjektene vi har satt igang nå, får vi ikke før om noen år. Da vil vi gjerne være med på hele prosessen slik at vi også får se det ferdige resultatet, avslutter Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no