18. okt
KJENT STIL: Sånn kjenner vi best Morten Nergaard. Nemlig mellom stengene. - Suksessen fra ni av ni skal fortsette inn i sluttspillet, sier kapteinen.
 
Sluttspillet i GRUNDIGligaen nærmer seg
Sluttspillet i årets håndballsesong er like rundt hjørnet, og Elverum håndball herrer bruker treningene godt til å forberede seg til kvartfinalekampene mot Bodø. Keeper og kaptein, Morten Nergaard, gleder seg til å komme i gang igjen etter vel tre ukers pause.

Publisert: 13.apr.2016 01:12
Oppdatert: 13.apr.2016 01:12

Landslagspausen er nå over og Elverum håndball herrer trener nå frem mot sluttspillet. Noe av det viktigste i sesongen. Michael Apelgren, trener for Elverum håndball herre, ser bare spill i Champions League som mer viktig enn sluttspillet.

Keeper og kaptein, Morten Nergaard legger ikke skjul på at sluttspillet er det som betyr noe nå, og en ny billett til Chapions League.

- Vi går jo inn i en periode nå hvor vi skal spille viktige kamper. Champions League har vært veldig bra for klubben, og vi har lyst til å oppleve Champions League igjen, sier en bestemt Morten Nergaard.

Tøff motstand

Søndag 17. april er det duket for første kamp i kvartfinalen, i en serie best av tre, mot Bodø. Kapteinen er veldig klar på hva som er målet.

- Vi skal slå Bodø, erklærer Morten Nergaard og legger til:

- Det er jo nå de viktigste kampene gjennom sesongen starter. Så det er nå man skal være i Terningen Arena for å heie oss frem til seier. Som sagt, dette er de viktigste kampene vi har spilt hittil i hjemlig serie, sier kapteinen.

Men Bodø er et godt lag, og har mange gode spillere. De har en av de beste målvaktene i GRUNDIGligaen, nemlig danske Joachim Christensen. Men han er ute med skade, så noen stor keeperduell er det ikke ventet.

De har også en meget god høyre bakspiller i Stig Tore Moen Nilsen. Han er en nøkkel i angrepsspillet til Bodø. Samtidig har de Magnus Kongestøl på midtbacken som er en utfordrer.

Ikke ligget på latsiden

I disse ukene etter at Elverum håndball herrer sikret seg seriebronse har de jobbet hardt, skal vi tro kapteinen.

- Vi som har vært hjemme og ikke på landskamper har jobbet knallhardt. Vi har hatt oppkjøring for det er jo vårt andre mål for sesongen som kommer nå. Så vi har løpt, trent styrke, løpt, trent styrke, trent håndball, løpt. Ja, det har vært hardt, sier Morten Nergaard.

De har ikke ligget på latsiden kan man si. Trener Michael Apelgren har drillet mye på fysisk aktivitet på treningene etter påske. Som Morten Nergaard nevner, har de løpt en del, samtidig som de har trent både styrke og håndball.

Sluttspillet skal vinnes, for nå er det en ny mulighet til å ta et gull. Da er bare seier godt nok.

- Vi går jo selvfølgelig for gull og en ny mulighet til å bli med i Champions League, poengterer Morten Nergaard.

Svak høstsesong

Med mange kamper på få dager var høstsesongen svak i hjemlig serie for Elverum håndball herrer. Med kamper hver søndag og hver onsdag i en periode over åtte uker, ble vel tøft for spillerne. Men i Champions League overrasket laget fra Elverum.

- Det var litt skuffende at vi ikke gjord det bedre hjemme. Det var perioden hvor vi spilte Champions League-kamper og vi klarte ikke å mobilisere bra nok i kampene her hjemme. Men det var en god erfaring for oss å spille ute i Europa, både for å spille knalltøffe kamper men og få masse spilletid, sier Morten Nergaard.

Nå starter alvoret for alvor, når Elverum håndball herrer igjen kan ta seg til Champions League. Søndag klokka 19.00 braker det løs med årets sluttspill og det er altså Bodø som står på andre banehalvdel.

Om du ikke har mulighet til å være i Terningen Arena kampdagen, vil ElverumsRadioen som vanlig overføre kampen direkte på radioen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no