17. nov
 
Sluttspillmestere for 5. året på rad
Elverum Håndball Herrer ble i kveld sluttspillmestere og tok sluttspillgull etter å ha slått Haslum over to kamper. Laget fra Bærum hadde ikke gitt opp håpet om å få den tredje kampen i Nadderud Arena, men ble i kveld slått 26-21.

Publisert: 15.mai.2016 22:49
Oppdatert: 15.mai.2016 22:49

Elverum Håndball Herrer tok dermed sitt 5. sluttspillgull på rad, ble Norske mestere for 2. året på rad, og har for 2. året på rad mulighet til å spille i Champions League!

Dette er bare noe som er veldig sterkt. Ser man på kampen, var det en spesiell kamp med mye nærkamp og en spiller så også det røde kortet. Kampen hadde egentlig alt en håndballkamp skal ha.

Allerede før kamp var det knyttet stor spenning til kampen. Elverum måtte vinne, om de skulle heve gullet over hodet i kveld. 1. omgang er ikke veldig mye å snakke om. En del tekniske feil førte til Haslum-dominans. Elverum hentet seg inn til pause, men lå fortsatt bak.

Så rødt

Før 1. omgang startet ble det gjennomført et ganske spektakulært pyro-show. Bakdelene med det, var dårlig luft og sikt, og masse søl med parafin på banen. Noe som gjorde at arrangørene fikk en vaskejobb før kampen skulle starte. Og kampen startet like spektakulært som pyro-showet, for etter bare 32 sekunder fikk Anders Røe, kapteinen til Haslum, et rødt kort. Han tok etter halsen til Steffen Stegavik i det Steffen skulle skyte, det resulterte i at dommer Øyvind Togstad fiklet frem det røde kortet ut av skjortelomma si.

Og skal vi tro Steffen sjøl, så var det med på å avgjøre kampen.

- Vi visste allerede da at vi kom til å vinne gullet. For Haslum har ikke flere å spille på. Og i alle fall ikke en spiller som Røe, sier Steffen Stegavik.

Jobbet hardt

Alle spillerne var veldig glade etter at kampen var ferdig, og medaljene delt ut. Og det var ren glede og spore også hos trener Michael Apelgren.

- Dette er så fantastisk. Det er så mange følelser som kommer da vi har jobbet mot dette målet i et år nå. Nå står vi med den beste og gjeveste tittelen man kan vinne i Norge. Vi sa at vi skulle vinne sluttspillet, nå har vi gjort det, smiler Michael Apelgren bredt.

Kampen var ingen god oppvisning fra Elverum, men Apelgren bryr seg ikke all verden om denne kampen.

- Vi gjorde akkurat det som kreves av oss, nemlig å vinne. Og det er noe som gjenspeiler hele sesongen, vi gjør akkurat det som kreves av oss. Kampen i dag blir på en måte litt uvesentlig, for det er hele sesongen som teller. Vi har jobbet hardt inn mot dette målet. Det handlet bare om å vinne i dag. Nå står vi her med pokalen og vi kan bare slippe jubelen løs, sier Michael Apelgren.

Magisk sesong

Svensken er nesten gråtkvalt av alle følelsene som kommer etter at kampen er ferdig. Han tenker seg litt om før han får sagt noen ord.

- Det har vært en helt magisk sesong. Vi har vært i Champions League, og vi er det første Norske laget som har vært i Champions League på seks år. Nå står vi med den gjeveste tittelen i Norge. I tillegg har vi slettet en god del gjeld, sånn økonomisk. Det har vært en lang reise, men nå står vi her. Jeg er så stolt at jeg sprekker, sier Michael Apelgren gråtkvalt.

Svensken er ganske klar på at han har kjent at Elverum har vært best hele tiden, noe de virkelig har tatt frem i vår-sesongen.

- Vi har hatt det veldig moro på veien til sluttspillgullet da. Vi har jobba ganske hardt og det er helt magisk at vi nå står her med gullet. Jeg har kjent hele veien vi er best, det er ikke noe vi sier til media, men når vi ikke har et for hardt kampprogram, så er vi best, sier Michael Apelgren.

Moro å få oppleve dette

Spillende markedsansvarlig, Kalle Björkman, er helt fra seg av glede når kampen er ferdigspilt og vi i pressen får komme til. Han kan love at dette henger høyt.

- Det er alltid like moro å vinne gull med Elverum. Dette er kanskje den beste sesongen jeg har opplevd i hele mitt liv. På de siste 24 kampene, har vi vel bare to tap, undrer Kalle Björkman.

Han har vært, og er en publikumsfavoritt i Terningen Arena, og han synes at det morsomste i denne sesongen, har vært Champions League.

- At vi kom til Champions League var moro. Det er vel ingen Norske lag som har bred nok stall for å spille godt i CL, men vi gjorde det bra allikevel. Med sju poeng på 10 kamper, så må vi være fornøyde. Når vi spiller med et så tøft program, så går det utover seriespillet og cupen, men når vi var ferdige med Champions League og fikk færre kamper, har vi vært uslåelige, sier Kalle Björkman til iElverum.no.

Å slå Haslum gjør det ekstra moro

Det at det var Haslum som fikk unngjelde, gjør at gullet smaker ekstra godt. Elverumsgutten, Erik Thorsteinsen Toft, smiler bredt mens han sier:

- Det å slå Haslum er alltid godt! Men å vinne gull er godt det også, sier Toft og legger til:

- Det er jo like moro hver gang å vinne gull, dette var suverent. Akkurat i dag var vi ikke kjempegode, men det holdt. Hva som skjer i dag vet jeg ikke, men det knyter seg for oss fælt i 1. omgang. Vi er jo best i dag også, best når det gjelder, sier Erik Thorsteinsen Toft.

Det møtte opp 2.087 tilskuere til kveldens kamp, og Michael Apelgren vil få takke alle som har støtta laget gjennom sesongen.

- Publikum og ikke minst Taiga'n skal ha en stor takk for engasjementet de viser gjennom sesongen. De er helt enestående og gjør en god jobb og de hjelper oss til seier, skryter Apelgren.

Kampfakta

Finale i sluttspillet, spilles best av tre kamper. Elverum - Haslum 2-0

Elverum - Haslum 26-21 (12-13).

Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt) 1, Petter Øverby 3, David Wattstrøm, Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik 3, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 3, André Lindboe 5, Erik T. Toft, Jonas Burud 1, Luka Mitrovic 4, Steffen Stegavik 6.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PREMIEN: Gull, pokal og penger. Kjærkomne penger inn på kontoen for Elverum Håndball.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no