23. okt
TROR PÅ OPPRYKK: Elverums keeper, Fredrik Tervaniemi, tror på opprykk til OBOS-ligaen. Men før han tror fullt og holdent på det, må HamKam slås på søndag.
 
«Står i mørket, skimter opprykk i det fjerne»
Jahn Teigens «Optimist» er nærmest en klassiker i Elverum. Vanligvis brukes den i håndball-sammenheng, men nå kan den også nesten bruks om Elverum Fotball.

Publisert: 13.aug.2016 11:16
Oppdatert: 13.aug.2016 11:16

For de skimter nemlig opprykk til OBOS-ligaen i det fjerne. Vinner de mot HamKam på Briskeby Stadion søndag, ja da er opprykket så godt som sikret skal vi tro kaptein og keeper, Fredrik Tervaniemi.

- Jeg kan ikke skjønne at vi skal tape fem av de ni resterende kampene vi har. Nå har vi altså vunnet 14 av 16 kamper, og jeg kan ikke skjønne noe annet enn at vi fortsetter med den gode fotballen vi viser nå også resten av sesongen, sier Fredrik Tervaniemi og legger til:

- Men, jeg vil presisere at vi spillerne tenker én kamp av gangen. Inn mot kampen mot HamKam så tenker vi egentlig ikke så veldig mye annerledes enn vi gjør inn mot andre kamper. Dette er bare en helt vanlig kamp for oss, sier Tervaniemi.

Viktig kamp

Tervaniemi legger ikke skjul på at dette er en av sesongens viktigste kamper. HamKam ligger på plassen bak Elverum, men ligger hele 11 poeng bak. Skulle Elverum slå HamKam på Briskeby søndag, vil Elverum ha et forsprang på 14 poeng. Noe svensken ikke har planer om å gi bort.

- Om vi skulle vinne, skal vi ikke gi bort flere poeng denne sesongen. Vi har igjen fem hjemmekamper og så godt som vi har spilt hjemme denne sesongen, kan jeg ikke skjønne noe annet enn at det blir opprykk, smiler Fredrik Tervaniemi.

Presset ligger nok mest på HamKam, sjøl om opprykket henger over Elverum. Tervaniemi vil ikke tenke på opprykk og de andre kampene, nå er det HamKam som skal slås.

- Vi har ingen ting å tape på Briskeby. Det er HamKam som virkelig har presset her. De har alltid vært storebror, men nå er det vi som har tatt over det stemplet. HamKam gikk ut foran sesongen og sa at målsetningen for denne sesongen var at de skulle rykke opp til OBOS-ligaen. Det gjorde ikke vi. Vårt mål har hele tiden vært å være i toppen, noe vi også har klart, forteller Tervaniemi og legger til:

- Om HamKam skulle komme bak oss på tabellen så har de feilet. Derfor henger det veldig mye press på laget fra Hamar i denne kampen, sier Tervaniemi.

Ikke 0-5

Hjemmekampen mot HamKam før sommerferien gikk som en drøm. Elverum stod godt bakover, hadde mange gode sjanser og satte ballen i mål hele fem ganger. Men keeperen tror ikke han får like lite å gjøre søndag, han mener at HamKam har blitt mye bedre siden forrige møte.

- Nei, jeg tror ikke at det blir 0-5 på Briskeby. De har blitt et mer stabilt og bedre lag siden vi slo de 5-0 på Elverum Stadion. Jeg tror ikke det blir de helt store sifrene på søndag, og jeg tror at det kommer til å bli ganske jevnt, sier Fredrik Tervaniemi som har stor tro på seier.

- Jeg har bare sluppet inn tre mål på 16 kamper, og vi har vært utrolig solide gjennom sesongen. Derfor ser jeg ikke at vi skal bli noe dårligere og slippe oss ned nå, sier Tervaniemi.

Invasjon Hamar

Keeperen mener at Elverum aldri har hatt større sjanse for å slå HamKam på Briskeby Stadion. Så nå håper han at alle elverumsingene tar turen til Hamar for å heie de svarte og hvite frem til seier og én fot i OBOS-ligaen.

- Det hadde vært stort for Elverum Fotball og spillerne å ha mange elverumsinger i ryggen og vinne på Briskeby. Vi har nok ikke tidligere hatt større sjanse for å slå HamKam på Hamar, så jeg håper at mange tar turen fra Elverum til Hamar for å følge oss søndag, sier Fredrik Tervaniemi og legger til:

- Folk må ikke ta det helt ut på lørdag under Elverumsdagene, for da er de fult oppladet til søndag og bortekampen mot HamKam, ler Fredrik Tervaniemi.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no