15. nov
GUTTEKOR: Elverum kirke etablerer i disse dager et guttekor. Ole Andreas Fevang håper mange har lyst til å delta i koret. Første kor-øvelse er torsdag klokka 17.00 i Elverum kirke.
 
Starter opp guttekor i Elverum
Elverum kirke starter torsdag opp guttekor i Elverum. Dette er det eneste guttekoret i kommunen, og Ole Andreas Fevang håper at de får mange deltakere.

Publisert: 24.aug.2017 06:31
Oppdatert: 24.aug.2017 06:31

- Vi skal gi guttene en mulighet til å synge i sitt eget kor. Elverum kirke har mange kor for voksne, barn og ungdommer men dette er første gang vi har et tilbud om et guttekor, sier Ole Andreas Fevang i Elverum kirke.

De starter med øvinger allerede torsdag kveld og Fevang håper på et stort oppmøte.

- Det er få guttekor i Norge, rundt 30 i tallet. Noen av de er veldig kjente som Sølvguttene og Nidarosdomens guttekor. Sjøl vokste jeg opp i guttekor i Drammen og mange av mine musikalske opplevelser er derfra. Både mine egne og mine venners opplevelser, sier Fevang som nå håper at mange gutter vil være med.

- Vi vil gjerne ha med gutter fra 1. klasse og oppover. Fra 1. klasse vil de være med i aspirantkoret sammen med jenter, men fra 3. klasse vil de gå over i det nye guttekoret. Guttekoret vil ha øvinger på torsdager. Og fra 3. klasse håper vi å kunne beholde de i sopranrekkene så lenge som mulig. Stemmeskiftet kommer nok tidligere nå enn for noen hundre år siden, så vi får se hvor lenge de blir i guttekoret, sier Ole Andreas Fevang.

Rekruttering

Dette vil være et tilbud som pr. dags dato ikke finnes i Elverum. Derfor tror Fevang på at det kan bli et populært tilbud.

- Grunnen til at vi starter opp med guttekor akkurat nå, er at vi har en veldig flott utvikling med de korene vi har nå. I barne- og ungdomskorene er det over 50 sangere og med de som er med i voksenkoret så har vi nærmere 80 sangere i Elverum kirke, forteller Ole Andreas Fevang.

Elverum kirke har hatt planer om å kunne starte et guttekor når korene som allerede eksisterer oppnådde en viss størrelse.

- I en lengre periode planlagt å etablere et guttekor da de andre korene kom opp i en størrelse som nå. Fra barnekorene går det over en fire til fem gutter, i tillegg til at vi har fått noen påmeldinger til guttekoret. Så det blir et guttekor, sier Fevang.

Første øving torsdag

Torsdag 24. august vil være første øvingsdag for det nye guttekoret i Elverum. Fevang forteller at om man vil være med i guttekoret, er det bare å møte opp på øvingen.

- Én ting vi er tydelig på, er at alle er velkommen uansett hvilken sangstemme man har. Om du har lyst til å være med, så skal man kunne det. Det er både det musikalske og miljøfaktoren som er viktig her. Så det er bare å møte opp på kor-øvelsen torsdag klokka 17.00 i Elverum kirke, avslutter Ole Andreas Fevang.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no