17. okt
SEIER: Elverum Håndball Herrer vinner til slutt 26-20 over Falk Horten lørdag ettermiddag.
 
Trygg seier etter to omganger med startvansker
Elverum Håndball Herrer tok en trygg seier mot Falk Horten lørdag ettermiddag. Elverum startet bra, og avsluttet med stil.

Publisert: 06.feb.2017 10:53
Oppdatert: 06.feb.2017 10:53

Men midt i 1. omgang skulle man ikke tro det man så. Mange feilpasninger, tekniske feil og angrepsfeil preget spillet til Elverum. Bakover var spillet bra og Elverum slapp bare inn sju mål i 1. omgang. Elverum ledet med fire til pause, 11-7.

2. omgang startet helt annerledes enn det 1. omgang fortonet seg. Fra å spille veldig godt i forsvar, startet forsvaret å slå sprekker. Morten Nergaard som hadde 56 i redningsprosent fra 1. omgang, var godt nede på 30-tallet og Falk Horten knappet stadig innpå.

Bra fremover

2. omgangen ble et speilbilde av 1. omgangen, med at Elverum Håndball Herrer spilte godt fremover, men skortet bakover. Noe som igjen resulterte i at det ble en jevnere kamp enn de aller fleste hadde sett for seg.

Men 10 minutter før slutt virker det som om Elverum bestemte seg for å vise de 2.263 fremmøtte tilskuerne valuta for penga. De satte opp tempoet og fikk tilbake ledelsen de hadde fra pause. De siste fem minuttene var det Elverum som dominerte på bana, og vant til slutt kampen 26-20.

- For mange tekniske feil

En av spillerne som spilte lørdagens kamp, var nyervervingen Kristian Bliznac. Dette var hans første møte med elverumspublikummet og han var fornøyd.

- Det var helt fantastisk å spille i Terningen Arena med alle på tribuene. Jeg håper at alle vil komme tilbake til neste hjemmekamp, forteller Kristian Bliznac.

Men der stopper også det positive fra den nye spilleren. Han forteller at alt ikke hang helt på greip.

- Det er alltid vanskelig og tungt å starte opp igjen sesongen etter en pause. Det blir for mange tekniske feil synes jeg. I 1. omgang spiller vi godt i forsvar, mens vi spiller veldig dårlig i 2. omgang. Men vi vinner og tar to nye poeng, det er positivt, sier Kristian Bliznac.

Og svensken får medhold fra en annen svenske, nemlig trener Michael Apelgren.

- Jeg synes at dette var en bra «reality check» for oss. Vi trenger kanskje en liten dose ydmykhet. Sjøl om vi er i toppen og Falk Horten er i bunnen så må vi prestere. Vi må gi alt og vise gode prestasjoner alle sammen. Og i dag når vi er litt «så der», så viser det seg at skal man gjøre det godt i Grundigligaen så må man gi sitt beste, sier Michael Apelgren.

Godt bakover

Sjøl om flere mente at Elverum stod en dårlig omgang i forsvar i 2. omgang, så mener ikke sjefen sjøl det.

- Vi gjør mye rart i angrep, men slippe inn bare 20 mål så gjør vi det godt i forsvar. Jeg er enig i at vi gjør for få mål men samtidig vinner vi kampen og når vi vinner med seks mål må vi si oss fornøyd, sier Michael Apelgren.

Det kunne virke som om Falk Horten styrte store deler av kampen med at de dro ned tempoet og fikk spillet i sitt favør, noe også Apelgren innrømmer og skryter så av motstanderen.

- Med denne seksmålsseieren skal vi være fornøyde. For vi bevsier at vi ikke er så bra at vi kan vinne med flere mål lørdag kveld. Samtidig vil jeg berømme Falk Horten som dro ned tempoet og fikk kampen slik de ville. De hadde veldig lange angrep og fikk dratt tempoet ned. Vi kommer til å møte flere slike lag i resten av sesongen, så vi må holde avtalene vi gjør og få opp tempoet, sier Michael Apelgren.

Tøffere motstand på bortebane

Onsdag drar Elverum Håndball Herrer til Bodø og skal spille i Bodø spektrum. Det er en nøkkelkamp for Elverum om de skal ha sjans på seriegullet. Noe som forøvrig er første mål for resten av sesongen.

- Det blir en klart tøffere kamp mot Bodø. Spiller vi slik vi gjorde lørdag ettermiddag, så taper vi i Bodø Spektrum. Vi behøver å komme opp en god del for å kunne slå Bodø. Jeg tror at det handler litt om ydmykhet og vi må vite at vi ikke får noe gratis i Bodø Spektrum heller, sjøl om vi har gode minner derfra nå. Det kommer virkelig til å bli en hard kamp om poengene på onsdag, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

 
Fakta
  • GRUNDIGligaen runde 14
  • Elverum - Falk Horten 26-20 (11-7)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Petter Øverby (4), Tamas Ivancsik (3), Nikolai Mehl (1), André Lindboe (6), Erik Toft (4), Jonas Burud, Håkon Ekren (1), Tine Poklar (3), Kristian Bliznac, Josef Pujol (4)
  • Tilskuere: 2.263
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no