21. okt
Hermann Stensby (16) fra Hernes.
FOTO: Privat
 
Nominert til talentpris
Hermann Stensby (16) fra Hernes er nominert til Skiskytter-VMs talentpris. Tora Berger står i spissen for talentprisen som lanseres i anledning Skiskytter-VM i Oslo.

Publisert: 26.jan.2016 12:42
Oppdatert: 26.jan.2016 12:42

Elverum/Trysil: – Det var veldig stort å bli nominert, og prikken over ien er å få overvære VM i Holmenkollen, sier Stensby.

Han sier det er veldig mange gode skiskyttere på hans  alder både i kretsen og på landsbasis. Han går på idrettsfag på Trysil videregående skole, og har drevet med skiskyting i seks år.

– Dette er en spennende og utfordrende sport. Her er ingen løp avgjort før du er i mål. Jeg har et bra opplegg for trening, og på skolen har vi trenerekspertise som Ola Lunde, sier Stensby.

Juryens omtale

Her er juryens omtale av Hermann Stensby: – Hermann Stensby er en pasjonert og uredd utøver som viser dette gjennom selvstendighet og iver i treningsarbeid året rundt. Han har en voldsom evne til å ta seg ut i både konkurranse og på trening og lar seg sjeldent vippe av pinnen. Blir hanliggende bak i en fellesstart evner han å holde fokus på arbeidsoppgavene og jobbe seg opp i feltet gjennom hele konkurransen. Han demonstrerte denne egenskapen under NM i rulleskiskyting på Os, der han kom dårlig ut, men klarte gjennom konkurransen og hente ut sitt optimale potensial og ende på en sterk femteplass. Videre er han generelt positivt innstilt til livet, og mestrer motgangog utfordringer på en god måte – uansett om det handler om idrett eller skole, heter det.

Juryen skal i vinter finne Norges største skiskyttertalenter. Ekspertjuryen for skiskytter-VMs talentpris består foruten Berger av Morten Djupvik,  Tore Bøygard, Per Bergerud og Marian
Lyngsaunet. Juryen skal vurdere de 28 største skiskyttertalentene i Norge, 14 gutter og 14 jenter fra landets kretser.

Løfte fram talenter

– Målet med prisen er å løfte fram og hylle idrettens største talenter. Vi skal finne en vinner av hvert kjønn som vi skal gjøre stas på under VM i Holmenkollen, sier juryleder Tora Berger.

Talentprisen er et samarbeid mellom VM-arrangøren og Norges Skiskytterforbund.

Talentprisen er rettet mot talenter som er på aldersnivået før de når aldersbestemt landslag. Prisoverrekkelsen skjer samme dag som kvinnestafetten, midt på VM-arenaen.

– Vi ønsker å gi talentene motivasjon og inspirasjon slik at de skal ha bedre forutsetninger for å ta steget opp fra talent til etablert utøver, sier Berger.

Vinnertalentene får et stipend på 10.000 kroner. I tillegg til å se etter store sportslige talenter, ser
juryen også etter utøvere som har gode holdninger, stor treningsvilje og potensial til å hevde seg internasjonalt.

– Det er mange store talenter der ute, så skal man gå til topps må man nok ha en x-faktor. For eksempel ved å være et positivt forbilde for unge utøvere eller utpreget bidragsyter i egen klubb eller krets, sier Berger.

Vinnerne presenteres i slutten av februar og prisoverrekkelsen skjer 11. mars under VM i Holmenkollen. Alle de nominerte talentene blir invitert til å delta i VM-arenaen denne dagen. 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no